Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Carles Costa

Carles Costa i el problema de salut que quasi li arruïna la carrera a TV3: «Feia por»

Carles Costa va haver de ser operat de pòlips

Quan comença el 'TN Vespre' i no veiem Toni Cruanyes, ja ens podem imaginar qui serà el seu substitut. I és que es tracta molt sovint ni més ni menys que del periodista Carles Costa. De fet, no perquè sigui el seu substitut ho fa pitjor. En efecte, és un gran professional que, de fet, el 13 de març del 2020 va batre el rècord d'audiència del 'TN Vespre' amb un 37,2% de quota i 1.089.000 espectadors.

A nivell professional, doncs, el coneixem prou bé. Però, en sabem tots els detalls? Per aquest motiu, el passat dimarts va ser convidat al 'Zona Franca' per parlar amb Danae Boronat sobre la seva vida i trajectòria professional. Així, doncs, va fer un breu resum de tot el que ha fet des que va acabar els estudis. 

Carles Costa: periodista i economista

El primer que va fer, va dir Carles Costa, va ser entrar a la carrera de periodisme. I és que, abans de fer periodisme, va haver d'estudiar economia per insistència dels seus pares. «Als meus pares no els feia gràcia que fes periodisme i vam pactar que faria economia i després periodisme», explicava Costa. Però, el que a ell li agradava era el periodisme. Per això, ni tan sols tenir un professor de renom com l'economista Xavier Sala i Martín va fer que s'oblidés del seu somni, el periodisme. I és que havia estat la seva vocació des que era petit: «De petit jugava a presentar el 'Filiprim' amb els meus amics».

Júlia Otero: el referent de Carles Costa

D'aquesta manera, va posar-se a fer periodisme després d'economia i, més tard, començaria a treball al programa de ràdio de Júlia Otero. Això, per a Costa, va ser com si el seu somni es fes realitat, ja que Júlia Otero particularment era una figura del món del periodisme que respectava i admirava molt. Al 'Zona Franca, afirmava que «per mi ella era un mite. Quan era adolescent portava la carpeta forrada amb fotos de la Júlia Otero. Fins i tot havia fingit tenir febre per quedar-me a casa i veure el seu programa». Sobre Otero, va afegir el següent: "Ella és una comunicadora excel·lent! Hauria de tornar a fer un programa a TV3 «Ella és una comunicadora excel·lent! Hauria de tornar a fer un programa a TV3».

A partir del 2001, però, Costa va entrar a TV3, al programa 'En directe'. Va estar allí tres temporades fent de reporter i el 2004 va passar a incorporar-se com a corresponsal al departament d'Informatius. Primer va estar a París 5 anys i després a Londres, del 2011 al 2016. Aquesta feina va fer que s'adonés que «Molta gent es pensa que els corresponsals treballem poc i no és així. M'havia de fer valer, allà ningú sap què és TV3. Per això jo els deia que tenim un públic potencial de 7 milions de persones».

Carles Costa
Carles Costa, periodista i economista, és un gran admirador de Júlia Otero | CCMA

Carles Costa va haver d'operar-se de pòlips

Quant a la seva manera de ser, va afirmar que «em costa molt desconnectar i soc molt exigent amb mi mateix. Cada dia llegeixo quatre diaris al complet. A mi el que em dona seguretat quan faig el TN és saber clarament tot el que passa. Vull saber el que estic explicant». Segurament aquesta autoexigència va contribuir al revés que va patir entre el 2016 i el 2017. 

Aleshores, presentava 'Els Matins' i s'hi havia d'estar 5 hores seguides. Va arribar un punt, però, en què no va poder més. Ell ho explica així: «Era un programa de cinc hores i em va afectar molt. Jo em llevava a les 3 del matí i el cos em va dir prou. Em vaig quedar sense veu i em van haver d'operar». I és que va haver d'estar 3 mesos sense parlar a causa de l'operació de pòlips a què es va haver de sotmetre «Tenia por que em canviés la veu i per això, anava amb una pissarra a comprar».

Per sort, només va ser un mal tràngol i al cap de poc es va recuperar. Però, segur que l'ensurt que va patir el recordarà sempre.