Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carme Forcadell, Dolors Bassa i Jordi Cuixart en el Tribunal Suprem durant el judici de l'1-O

Carme Forcadell i Dolors Bassa, obligades a tornar avui mateix a la presó

Els centres penitenciaris de Puig de les Basses i Wad-Ras han rebut la notificació oficial de revocació del 3r grau
Carme Forcadell, Dolors Bassa i Jordi Cuixart en el Tribunal Suprem durant el judici de l'1-O
Dolors Bassa i Carme Forcadell hauran de tornar a la presó aquest divendres mateix | cedida

Les presons de Puig de les Basses (Figueres) i de Wad-Ras (Barcelona) ja han rebut la notificació oficial de les resolucions del Tribunal Suprem que revoquen els tercers graus de l'exconsellera Dolors Bassa i l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, segons ha informat el Departament de Justícia.

Els centres penitenciaris es posen ara en contacte amb les internes per informar-les que han de reingressar. L'ANC ha convocat sengles protestes davant de les dues presons per protestar per la decisió del Suprem. L'entitat ha mobilitzat diverses columnes de vehicles que aniran cap a les presons.

Manuel Marchena considera que l'aplicació del 3r grau ha estat «prematura»

Recordem que aquest divendres, 4 de desembre, el Tribunal Suprem ha decidit revocar el tercer grau a tots els presos de l'1-O, i també els ha retirat la possibilitat de fer sortides per motius laborals o de voluntariat, d'acord amb l'article 100.2 del règim penitenciari. Una decisió que, si bé no afecta gaire a la resta de presos, sí que obliga l'expresidenta del Parlament i l'exconsellera a tornar al règim d'internament després de diversos mesos. 

El jutge Manuel Marchena ha justificat la decisió, que ha comportat un altre terratrèmol a la política catalana, perquè considera que l'aplicació del tercer grau ha estat «prematura». A més, ha indicat, respecte a l'article 100.2, que no «veu connexió» amb el procés de reinserció. A la pràctica, la revocació implica la tornada a la posició de sortida per als presos catalans, que hauran d'esperar fins a complir un quart de la seva condemna, que és el termini a partir del qual es permeten les sortides fins a un màxim de 36 dies anuals. 

Convocades 11 marxes de vehicles en contra de la decisió del Suprem

Després que el Tribunal Suprem hagi pres la decisió de revocar el tercer grau dels presos polítics, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat onze marxes de vehicles per aquesta tarda de divendres.

A través del comunicat que ha publicat a les xarxes socials, s'ha indicat que la marxa té com a destinació final les dues presons, la de Puig de les Basses, a Figures, i Wad-Ras, a Barcelona, per acompanyar Carme Forcadell i Dolors Basa «en el moment de tornar a entrar a la presó».

D'altra banda, a les 19.00 hores la presidenta, Elisenda Paluzie, atendrà els mitjans de comunicació des del centre de Wad-Ras. A més, s'espera que sobre aquesta hora arribin cinc columnes a la presó de Barcelona i sis a la de Figueres.