Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una vacuna contra el Covid-19 d'Astra Zeneca.

Catalunya torna a entrar a la zona vermella de contagis de Covid-19 al mapa de la UE

El repunt de casos al territori de l'última setmana ha provocat un salt de la zona verda a la zona de risc més alt | El director de l'OMS a Europa, Hans Kluge, alerta d'una possible nova onada aquest estiu

Catalunya ha tornat a entrar a la zona vermella del mapa de la Unió Europea que registra els contagis per Covid-19. Aquestes són les últimes dades del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC), que s'han publicat aquest dijous. El repunt de casos del virus durant la darrera setmana ha disparat les dades i els indicadors a Catalunya, fet que ha posat Catalunya en situació de risc, encara que aquest fet no està repercutint directament en les xifres de noves hospitalitzacions, pacients crítics i defuncions. 

Catalunya i la resta de regions mediterrànies —peninsulars i no— han empitjorat

A principis de mes, Catalunya va baixar dels 150 casos per cada 100.000 habitants en els darrers catorze dies. D'aquesta manera, es passava al nivell taronja de perill, i una setmana després, amb un nombre de caos molt inferior a l'actual, a la verda. Però deus setmanes després de sortir de la situació de perill, la situació ha empitjorat, tal com ha succeït a altres parts de l'estat espanyol, com al País Valencià. A terres llevantines s'ha passat de ser zona verda a vermella en només una setmana. L'Aragó i Múrcia també s'han tenyit de vermell.

A la resta de la Unió Europea també hi ha senyals de rebrot, sobretot a Portugal, que té tot el territori tintat de vermell. França i Grècia han passat de la zona verda a la taronja, així com les regions del sud de la península Itàlica i l'illa de Sicília. Bèlgica i els Països Baixos també estan en situació de risc moderada, mentre que Alemanya i els països de l'est es mantenen en una situació de control.

L'OMS alerta d'una possible nova onada de Covid-19

L'Organització Mundial de la Salut ha alertat aquest dijous d'un repunt de contagis a Europa i del risc d'una nova onada de la pandèmia aquest estiu. Després de dos mesos i mig d'una caiguda sostinguda de les infeccions, aquesta setmana el continent ha registrat un augment del 10% en els casos de Covid-19.

El director per Europa de l'OMS, Hans Kluge, atribueix el rebrot a la «creixent interacció social», la reactivació dels viatges i l'aixecament de restriccions. També veu amb preocupació la propagació de la variant Delta, més contagiosa, que ja està provocant «un augment d'hospitalitzacions i morts». «Aquesta variant serà la dominant a Europa a l'agost"», ha assegurat Kluge.