CCOO denuncia que l'empresa Dachser obliga a fer treball presencial en plena segona onada

El sindicat rebutja les raons productives i de qualitat al·legades per la direcció

CCOO denuncia que en plena segona onada de contagis per Covid-19 i amb dos casos positius en la darrera setmana, la direcció de l'empresa logística Dachser, amb seu a Santa Perpètua de Mogoda, ha ordenat la tornada a la feina presencial al personal dels departaments comercial i atenció al client.

El sindicat qualifica de «despropòsit i d’irresponsabilitat infinita» aquesta decisió, perquè posa en perill la salut dels treballadors, i més tenint en compte que, durant el primer estat d'alarma, i novament des de l’1 de setembre, ha permès el teletreball.

CCOO rebutja per «poc creïbles» les raons productives i de qualitat al·legades per l'empresa i assegura que «no es quedarà de braços plegats» si no es tira enrere la mesura.

El sindicat denuncia també l'última decisió de General Cable

En una altra ordre de les coses, CCOO exigeix també a la Generalitat que actuï davant la decisió de Prysmian d'avançar el tancament de la planta de Manlleu.

A través d'un comunicat, el sindicat denuncia que s'estan «dinamitant» els acords subscrits el 25 de novembre de 2019, que preveia el tancament definitiu de la planta de Manlleu per al 31 de desembre de 2021. Qualifiquen la decisió «del tot injustificada» i demanen a l'executiu, «part activa» de l'acord, que faci alguna cosa per evitar uns fets que «castigaran encara més el teixit industrial de Catalunya». 

Segons el sindicat, el fet que tanquin abans d'hora pot suposar «un enorme perjudici econòmic» per als treballadors. Denuncien que l'empresa no ha facilitat en cap moment un procés de reindustrialització, tal com preveia l'acord. També consideren que s'ha enganyat «deliberadament la plantilla i les administracions».Davant dels fets, des de CCOO anuncien que prendran «totes les mesures oportunes per revertir aquesta irresponsable decisió de la multinacional».


Comentaris

envia el comentari