Un centre de Sant Boi, seleccionat per participar en un programa europeu d'innovació social

El Can Castells Centre d'Art participa amb la ciutat suïssa de Pfyn en un projecte cultural on parlen sobre el seu patrimoni romà i les incerteses del futur com europeus
Sant Boi ha estat una de les dotze ciutats europees seleccionades per realitzar el projecte
Sant Boi ha estat una de les dotze ciutats europees seleccionades per realitzar el projecte | Ajuntament de Sant Boi

 

'Tandem for Europe' és un projecte d'intercanvi cultural entre organitzacions europees que treballen per la innovació social a partir de la cultura. Només 12 ciutats han estat seleccionades per participar en aquest projecte. Dues d'elles, Sant Boi (Baix Llobregat) i Pfyn (Suïssa), participaran juntes. 

 

El Can Castells Centre d'Art (CCAA) ha competit contra 360 iniciatives de tota Europa, i ha aconseguit classificar-se juntament amb la ciutat suïssa. El CCCA i el Transitorisches Museum, situat a Pfyn, comparteixen un patrimoni en comú: el seu passat romà.  

 

Amb això, els dos municipis preparen una exposició interactiva on el públic pensarà i reflexionarà sobre el futur més llunyà, el present i la situació actual, així com en el nostre futur a territori europeu.

 

Passat, present i futur europeu

El projecte que presenten és 'The Future Memory of Our Things' (La futura memòria de les nostres coses). El seu objectiu és recordar el concepte d'identitat europea a partir d'un passat i uns patrimonis comuns, així com analitzar el present i pensar sobre el futur i la incertesa que l'acompanya. Entre altres, parlen sobre el canvi climàtic, la globalització i l'evolució tecnològica, que apunten a un futur relativament pròxim.

 

Ambdues ciutats estan recollint dades i aportacions de diferents col·lectius ciutadans, tant amb dinàmiques de treball com amb espais de creació, com és el cas del Laboratori d'Art Comunitari de Sant Boi. Finalment, també estan treballant per futures col·laboracions amb col·lectius culturals de països com Portugal o Grècia. 

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari