L'Hospital Clínic de Barcelona

El Clínic tanca l'any amb una notícia històrica per la sanitat catalana

El centre referent ja deriva en l'actualitat pacients quan les seves urgències se saturen, sobretot, en èpoques hivernals

L'Hospital Clínic de Barcelona prepara una estratègia que, a més a més de consolidar-lo com a un dels cinc millors de tot l'Estat, enfortirà la seva economia i serveis.

Segons ha avançat 'Crónica Global', el centre hospitalari podria estar estudiant una aliança estratègica que permetria la seva fusió amb l'Hospital Plató. Tot i que des del Clínic no s'han volgut manifestar al respecte, sí que ho han fet des del Plató a través del seu director gerent, Jordi Pujol, el qual ha manifestat que l'acord es tractaria d'una estreta col·laboració que encara està per definir.

No es pot parlar d'absorció perquè el Plató és una fundació

En aquest sentit, Pujol ha assegurat que no es pot parlar d'absorció perquè el Plató és una fundació. Això no obstant, el que sí que és cert és que la seva futura línia de treball conjunta millorarà els serveis assistencials d'un dels hospitals més coneguts de Catalunya.

D'altra banda, fonts pròximes al cas consideren que l'actuació es tracta d'una «absorció en tota regla», tot i que assumeixen que legalment vulguin dir-li aliança. De la mateixa forma, es recordar que el Plató ja compta amb dues plantes al seu edifici reservades per al Clínic, fet que mostra encara més la seva estreta relació. De fet, el Clínic deriva en l'actualitat pacients quan les seves urgències se saturen, sobretot, en èpoques hivernals. 

Un Clínic que es queda sense espai

Aquest és un dels grans problemes del Clínic i, pel qual, s'està buscant una solució. Les seves instal·lacions es queden petites, es col·lapsen, no sempre s'ofereix el que els pacients necessiten i urgeix obrir-se nous camins per a seguir en l'excel·lència que els defineix. Així doncs, caldrà esperar a la confirmació oficial d'aquesta absorció o aliança estratègica que, sens dubte, serà un gran pas endavant que consolidarà la fortalesa sanitària a l'àrea metropolitana de Barcelona.

 

També et poden interessar...