rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!!

NOVETAT

🥗 No et perdis cada dimecres la nova recepta pas a pas de la cuina de sempre al teu correu

El Clínic inicia un projecte pioner per donar suport a les dones que pateixen endometriosi

Es tracta d'una de les malalties ginecològiques benignes més freqüents i afecta un 10% de dones en edat fèrtil
L'endometriosi és una malaltia molt freqüent en les dones: un 10% d'elles la pateix | cedida

 

L'Hospital Clínic de Barcelona ha posat en marxa un projecte pioner a tot l'Estat Espanyol per donar suport a les dones que pateixen endometriosi, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les dones que pateixen aquesta malaltia crònica.

  

El programa pioner impulsat per l'hospital pretén donar eines per controlar el dolor i els símptomes, i sobretot per aprendre a conviure amb la malaltia mitjançant tècniques de relaxació i visualització al llarg de diferents sessions dirigides per professionals de la salut.

 

Afecta un 10% de les dones en edat fèrtil

L'endometriosi és una de les malalties ginecològiques benignes més freqüents en les dones: afecta un 10% de les dones en edat fèrtil i pot provocar dolors pèlvics i problemes reproductius a aquelles persones que ho pateixin. De fet, el Servei de Ginecologia i Obstetrícia del centre hospitalari rep unes 20 trucades cada dia de dones que plantegen dubtes sobre la dita malaltia.

 

El projecte preveu oferir 6 sessions de 3 hores a les 400 dones que es visiten cada any al Clínic i tenen aquesta malaltia crònica. Les sessions estaran orientades a resoldre els dubtes que es plantegen sobre la malaltia i permetran donar consells i rutines, com per exemple com aprendre a controlar el dolor, sobre hàbits saludables, dubtes sobre la sexualitat, l'àmbit relacional o la millora de l'autoestima. Les sessions seran impartides per professionals d'infermeria del centre i facilitaran la recollida d'indicadors que permetran una millora assistencial de les pacients.

 

El projecte que ha posat en marxa el Clínic és pioner a tot l'estat espanyol | CatalunyaDiari.cat

 

Desconeixença sobre l'origen de la malaltia

En el cas d'una dona que no pateix aquesta malaltia, el teixit que forma el revestiment de l'úter, normalment, es desenvolupa dins de la cavitat uterina. En l'endometriosi, per algun motiu desconegut, aquest teixit es desenvolupa en altres zones de la pelvis i, de vegades, fins i tot totalment fora d'ella. És una de les principals causes de dolor pèlvic i de problemes reproductius en la dona.

 

També et pot interessar

 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris