ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat obre la porta a mantenir els confinaments perimetrals per Nadal

Clotet preocupat per la no-immunitat de persones que ja han patit el coronavirus

També està preocupat per l'actual gestió de la desescalada

Captura de Bonaventura Clotet al FAQs, el 23/05/2020
Clotet assegura que no tothom qui ha patit la malaltia de la Covid-19 serà immune després | Twitter (@FAQSTV3)

El doctor Bonaventura Clotet de l'Hospital Germans Trias i Pujol, i un dels principals dirigents de l'estudi que s'està realitzant a Catalunya contra el coronavirus al costat d'Oriol Mitjà, ha alertat a la població que no tothom qui hagi passat pel virus genera anticossos, és a dir, no tothom esdevé immune

«La gent asimptomàtica no crea anticossos»

Així ho ha confirmat durant una entrevista al programa de TV3 'FAQs' aquest passat dissabte al vespre. Clotet va declarar que un «petit percentatge que ha passat la malaltia asimptomàticament no demostren anticossos neutralitzants». És més, ell mateix va especificar que les persones que havien patit el virus de manera «greu» sí que creaven anticossos.

Preocupació pel desconfinament

D'altra banda, Clotet també assegurava estar preocupat per la forma de gestionar el desconfinament: «Espero que no hi hagi un rebrot». A més, creu que «s'ha perdut rigor» a l'hora d'aixecar restriccions.

Oriol Mitjà: «Ja tenim resultats de l'estudi de la Covid-19»

Després d'uns dies apartat dels mitjans de comunicació, l'investigador català Oriol Mitjà ha reaparegut per donar una gran notícia. A través del seu compte de Twitter, Mitjà ha anunciat que ja tenen el resultat de l'estudi clínic sobre la Covid-19. «Ja tenim resultats. Un esforç titànic de 150 investigadors per visitar 3.000 persones i fer la gestió i anàlisi de dades», ha escrit. 

Ara bé, encara no se sabran les conclusions de l'estudi, ja que cal passar alguns filtres abans de fer-les públiques. «Els farem públics quan superem el procés regulador. Sento no poder dir més». 


Comentaris

envia el comentari