Sanitat permet a les comunitats modificar les franges horàries per sortir al carrer

El Ministeri de Sanitat emetrà aquest dissabte una ordre ministerial per recollir les activitats permeses

L'avinguda Gaudí de Barcelona amb nens passejant durant la primera sortida des de l'inici del confinament
Les comunitats autònomes podran canviar les franges horàries per adaptar-les al clima | CatalunyaDiari

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest divendres que es permetrà a les comunitats autònomes canviar les franges horàries d’activitats durant el confinament perquè s’adaptin a les circumstàncies meteorològiques permetin, per exemple, que els nens menors de 14 anys no hagin de sortir a les hores de més calor. Això només ho podran fer aquelles que hagin passat a la fase 1. 

Segons Illa, aquesta potestat de les CCAA es tradueix en la possibilitat de moure les franges dues hores amunt o avall, però «caldrà mantenir la distinció entre diferents col•lectius». La qüestió quedarà recollida en una ordre ministerial que explicarà tots els aspectes d’aquest inici de l’etapa 1 a bona part del territori de l’Estat.

Franges adaptades a les condicions climàtiques

Segons Illa, l’ordre ministerial que es publicarà al Butlletí Oficial de l’Estat permetrà «regulacions específiques perquè les CCAA puguin adaptar les franges de sortides i activitat segons les circumstàncies climatològiques».

  

«Hem acordat que totes les CCAA poden adaptar l’horari de les franges a les condicions climàtiques del seu territori, i es deixa al seu marge, tot i que cal respectar la distinció entre els diferents col·lectius i es dóna un marge de dues hores per moure les franges».

Els horaris no afectaran els serveis

Amb tot, Illa ha afirmat que és «important» que es mantinguin les franges horàries, tot i que les activitats permeses a la fase 1 no estan sotmeses a aquest sistema de franges. D’aquesta manera es podrà fer esport només a les hores establertes, però es podrà anar a les terrasses dels bars sense limitació horària. 

Illa s’ha disculpat per la demora en la publicació del llistat de zones que passen a la fase 1 perquè cal «actuar amb prudència» i «no es poden comunicar decisions que no s’han adoptat».


Comentaris

envia el comentari