Conduir amb la mascareta mal posada pot suposar una multa de fins a 80 euros

L'ús incorrecte pot afectar a la visió del conductor

Instant en què els Mossos imposen la sanció als ocupants de la furgoneta aquest dissabte 21 de març de 2020 a Maçanet de la Selva.
La policia pot multar els conductors si porten la mascareta de manera incorrecta  | ACN

L'ús de la mascareta com a mesura d'higiene per evitar el contagi o la propagació del coronavirus, com a persona asimptomàtica, és fonamental. En el cas de la mobilitat, des d'aquest dilluns 4 de maig és obligatori portar posada la mascareta en el transport públic.

Pel que fa al vehicle privat, la llei preveu que els agents de policia puguin denunciar un conductor que dugui de manera incorrecta la mascareta amb una multa de fins a 80 euros. El motiu és que si s'utilitza de forma errònia, la màscara pot afectar a la visió del conductor i la seva corresponent conducció.

Les noves normes de la DGT per utilitzar un vehicle

L'arrencada de les primeres fases de la desescalada del desconfinament a Espanya ofereix un nou panorama a la mobilitat de la població. Per això, la DGT ha volgut facilitar aquesta informació als ciutadans perquè no quedi cap dubte sobre les diferents normes a seguir quan fem servir el cotxe privat o la furgoneta.

«En els transports privats particulars i privats complementaris de persones en vehicles de fins a nou places, inclòs el conductor, podran desplaçar dues persones per cada fila de seients, sempre que utilitzin mascaretes i respectin la màxima distància possible entre els ocupants», diu la darrera publicació del BOE.

Pel que fa a les furgonetes, el document diu: «En els vehicles en què, per les seves característiques tècniques, únicament es disposi d'una fila de seients, com en el supòsit de cabines de vehicles pesantsfurgonetes, o altres, podran viatjar com a màxim dues persones, sempre que els seus ocupants utilitzin mascaretes que cobreixin les vies respiratòries i guardin la màxima distància possible».


Comentaris

envia el comentari