El delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, i el  ministre de Comerç, Indústria i Turisme de Colòmbia, José Manuel Restrepo

Colòmbia vol importar el ‘Know How’ del Consorci de la Zona Franca de Barcelona

Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al CZFB, s'ha reunit amb José Manuel Restrepo, ministre de Comerç, Indústria i Turisme del govern colombià

Colòmbia s’interessa en el model d’èxit del Consorci de la Zona Franca de Barcelona  (CZFB). Així, Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB s’ha reunit amb José Manuel Restrepo, Ministre de Comerç, Indústria i Turisme del govern colombià, a la ciutat de Bogotà per parlar de la possible importació de la incubadora d’empreses dedicades a la impressió en alta tecnologia 3D.

CZFB vol internacionalitzar alguns dels seus serveis

Durant la fructífera reunió, a la qual han assistit representants de la Cambra de Comerç de Bogotà, la Zona Franca de Bogotà, l’Ajuntament de la ciutat, Connect Bogotá Región i l’agència Governamental Innpulsa; Restrepo ha manifestat a Navarro l'interès de Colòmbia a importar a Bogotà el model d'èxit del 3D Factory Incubator, la primera incubadora europea d'alta tecnologia en impressió 3D posada en marxa aquest any amb gran èxit pel CZFB i la Fundació LEITAT i que acull de moment a 26 empreses.

Així, tots dos dirigents han coincidit en que aquesta iniciativa ajudarà a contribuir a fer que Colòmbia sigui encara més un país d’emprenedoria que enforteixi els llaços amb el món i especialment amb el Consorci de la Zona Franca de Barcelona. A més a més, també han indicat que cal iniciar el projecte perquè es pugui fer realitat com més aviat millor. Cal destacar que la iniciativa forma part de l’estratègia global impulsada pel CZFB que té per objecte la internacionalització d’alguns dels seus serveis i molt especialment del seu ‘Know How’ en matèria d’impressió 3D i indústria 4.0.

Per la seva banda, Navarro ha comunicat que «el ministre de Comerç, Indústria i Turisme de Colòmbia ens ha manifestat  l'interès del país en promoure el creixement d'iniciatives vinculades amb l'alta tecnologia en impressió 3D de la mà del CZFB, aprofitant l'ampli coneixement que hem desenvolupat amb la posada en marxa del ‘3D Factory Incubator’ que ja és un model d'èxit, a més d'una iniciativa pionera a nivell europeu».

També et pot interessar...