Victoregen i aplaudeixen Tejero durant l'exhumació de Franco

Antonio Tejero s'ha personat davant el cementiri de MIngorrubio, on han estat traslladades les restes del dictador

Aquest matí ha tingut lloc l'exhumació de les restes del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos, el cos del qual ha estat traslladat al cementiri de Mingorrubio, on està enterrada la seva dona, Carmen Polo. Entre el mig miler de persones que es manifestaven davant la porta del cementiri, el càntic de 'Cara al sol' ha estat substituït per «'viva Tejero!'» després que aquest fes acte de presència. Els assistents han aclamat al colpista mentre s'ha obert pas entre les persones allí presents tot saltant el cèrcol policial.

Un cop dins, un agent de la Policia Nacional l'ha apartat de la multitud indicant-li «vingui per aquí». No obstant això, Tejero no disposava de cap acreditació  que el permetés estar allí motiu pel qual una periodista li ha preguntat què feia allí mentre que ell ha respost que estava esperant el seu fill  qui ha cooficiat la missa tot acompanyant el prior.

«Tejero, gràcies per estar on Espanya necessita»

Els agents han fet moure a la premsa entre les protestes d'alguns d'ells que assenyalaven que  estaven acreditats pel govern per estar allí mentre que Tejero no  disposava de cap acreditació. La resposta de l'agent ha estat «em dirà vostè a mi el què he de fer?». Finalment, Tejero ha rebut més elogis i aplaudiments mentre avançava entre la gent: «Tejero gràcies per estar allí» mentre que un altre afegia «'a sus órdenes mi Teniente coronel'».

També et pot interessar...