Espanya està sent cada dia més assenyalada per tots els rebrots que està patint. Per moltes mesures que el govern hi vulgui posar, sembla que la situació va cada vegada més fora control. Els metges que estan en primera línia de la lluita avisen que estem a la vora d'un altre desastre, cosa que també s'encarreguen de demostrar les dades: Espanya està tenint la pitjor evolució dels contagis d'Europa en els últims dos mesos.
El continu augment del nombre de casos positius en coronavirus ha obligat els governs autonòmics a reprendre i ampliar les restriccions per intentarcontrolar la incidència de la pandèmia, amb mesures com el tancament de locals d'oci nocturn o el retrocés en les fases de desescalada.
Actualización de datos de #COVID19 en Españahttps://t.co/rmuSYMBYFQ
— Ministerio de Sanidad (@sanidadgob) July 28, 2020
Materiales de información sobre el #coronavirushttps://t.co/3JRZJojRhC#NoLoTiresPorLaBordapic.twitter.com/D3giVhCY55
Propagació del virus exponencial
Lluny d'aplanar-la, la corba dels contagis tendeix a l'alça amb una propagació de virus exponencial. Així ho mostra la web de seguiment 91-Divoc, que obté dades de la Universitat Johns Hopkins i els plasma en un gràfic comparant diferents països en què Espanya no surt molt ben parada.
A Espanya i la resta d'estats membre de la Unió Europea, es mostra un clar repunt de casos respecte a països com França, Alemanya o Itàlia, tenint en compte les últimes vuit setmanes.
El passat divendres 24, el Ministeri de Sanitat registrava 2.255 nous casos de Coronavirus, amb 1.738 casos mitjana confirmats per dia en l'última setmana. França, el mateix dia, notificava 942 casos i Alemanya 742. La visualització, creada pel professor Wade Fagen-Ulmschneider, mostra l'impacte de cada país a partir que va informar 100 casos.
Fre al turisme
La situació extrema d'Espanya ha portat a països com el Regne Unit, Bèlgica i Holanda a recomanar als seus ciutadans no viatjar a Espanya i imposar una quarantena de 14 dies. Això ha posat en escac al sector turístic. El Govern defensa que Espanya es troba en un escenari de control de l'epidèmia i que els rebrots s'han detectat precoçment.
Espanya és el cinquè país de la Unió Europa amb major nombre de casos per cada 100.000 habitants, només superat per Luxemburg, Romania, Bulgària i Suècia, segons dades del Centre Europeu de Control de Malalties.
Tot i això, si es comparen comunitats i països, les xifres varien. Per exemple, Aragó supera tots els països europeus, i la seva incidència acumulada és de 238 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies, enfront dels 219 de Luxemburg. País Basc, Navarra, Aragó i Catalunya són les regions marcades al mapa amb una major incidència.