Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Bates escolars i motxilles penjades en el passadís de l'escola Cèsar August de Tarragona

La Covid-19 a les escoles: Les dades conviden a l'optimisme

En plena tercer onada, els centres escolars tenen menys grups confinats i menys casos que en l'últim balanç

Bates escolars i motxilles penjades en el passadís de l'escola Cèsar August de Tarragona
Els grups escolars confinats han baixat respecte al balanç de la setmana passada | ACN

En un moment en què la pressió hospitalària augmenta per culpa de la tercera onada de la pandèmia de coronavirus, la situació als centres educatius conviden a l'optimisme. Òbviament la situació no és, ni de bon tros, perfecta, però les últimes dades inicien una tendència a la baixa dels principals registres. Actualment, hi ha menys grups confinats, menys casos i menys escoles tancades que en el darrer balanç.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

En aquests moments, els grups escolars confinats per la Covid-19 són 2.113. Aquestes xifres contrasten amb les anunciades pel Departament d'Educació la setmana passada, ja que presenten una rebaixa de 588 respecte al darrer balanç. Si actualment els grups confinats representen un 2,93% del total, la setmana passada aquesta dada s'enfilava fins al 3,75%.

També baixa considerablement el número de persones confinades. Ara n'hi ha 50.756, és a dir, 15.559 menys comparat en el balanç de la setmana passada. De tota la gent que hi ha confinada, 48.166 són alumnes (-13.677), 2.434 són docents i personal d'administració i serveis (-652) i 156 són personal extern (-37).

Pel que fa als positius acumulats, la xifra s'enfila fins als 44.204, és a dir, 327 més que en l'anterior balanç. L'augment que va tenir aquesta dada la setmana passada va ser de 629 positius més. En els darrers 10 dies, s'han registrat 4.435 nous casos, quan en l'anterior balanç se'n van registrar 4.913.

Nou centres tancats per coronavirus

Una dada que també baixa respecte a l'últim balanç és el dels centres tancats per casos de Covid-19. Si la setmana passada eren 10 les escoles clausurades momentàniament, aquesta setmana la xifra ha baixat a 9 (un 0,18% del total). Els centres educatius afectats actualment són la llar d'infants Els Piteuets a Sant Llorenç de Morunys (Solsonès); l'Escola Bressol Municipal Marinada a Cabrera de Mar (Maresme); la Llar d'infants El Cucut d'Ullastrell, el centre El Picarol Blau a Sant Quirze del Vallès i la Llar d'Infants Little Ducky de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental); l'Escola Espígol – Zer Riu Ondara de Tornabous (Urgell); l'Escola Els Til·lers – ZER El Francolí a La Masó (Alt Camp); la Llar d'Infants El Patufet de Miralcamp (Pla d'Urgell) i l'Escola Sant Martí - ZER Val d'Aran, a Naut Aran.

Alcarràs, un dels casos més destacats

Tot i que no han hagut de tancar tot el centre, un dels casos més destacats de brots en centres escolars és el que s'ha viscut a l'Institut d'Alcarràs, on diversos grups d'ESO i batxillerat han hagut de ser confinats. El mateix Ajuntament va anunciar que molts dels casos s'havien produït per no respectar algunes de les mesures bàsiques per combatre la Covid-19, com ara no portar mascareta o assistir a classe tot i estar pendent del resultat de les proves PCR. El consistori local ho va definir textualment com a «conductes irresponsables» i va reclamar «que tot l'entorn d'aquests joves fem pedagogia de la importància de respectar les recomanacions del Departament de Salut»