Cunit vol potenciar el seu patrimoni de camins ramaders.

Cunit vol impulsar rutes pels camins ramaders com a atractiu turístic

Es vol publicar un mapa sobre la carrerada de Santa Coloma

L'Ajuntament de Cunit vol promocionar les rutes de la transhumància al territori, com un atractiu per oferir al turisme. En aquest sentit, la setmana passada es va realitzar a Castellet i la Gornal una trobada de tècnics i representants de diferents municipis per treballar de forma conjunta aquest assumpte. El punt principal és la recuperació de la carrerada de Santa Coloma, un camí ramader que es feia servir per anar des del Penedès fins a Santa Coloma de Queralt.

La reunió celebrada a Castellet i la Gornal tenia l'objectiu de coordinar l'acció dels diferents ajuntaments pels quals passa aquest camí, i sumar sinergies per promocionar el patrimoni ramader. Així, hi van ser presents el màxim especialista en el món ramader i transhumància de Catalunya, Joan Rovira Merino, i tècnics i càrrecs polítics dels municipis dels Monjos, Cunit i Castellet i la Gornal.

 

Un mapa de la carrerada 

Des de la regidoria de Turisme de Cunit també s'està treballant en l’elaboració d’un mapa de la carrerada de Santa Coloma, que permeti promocionar les rutes a peu entre el turisme. Amb aquesta fi es vol promocionar la ruta Penedes Marítim - Baixa Segarra, un recorregut de 60 quilòmetres que es podrà fer en bicicleta o caminant. La ruta permetrà destacar els atractius paisatgístics, patrimonials i turístics que estiguin dins del recorregut.

Reunió per la matrícula viva

Cunit també és notícia perquè, juntament amb el Vendrell i Calafell, els seus regidors d'Ensenyament han mantingut una reunió amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat. Jaume Casañas, Lluïsa Lastra i Kenneth Martínez han traslladat al departament els problemes detectats els últims cursos amb la matrícula viva, que ha causat un augment de la ràtio a les aules amb el curs ja començat per l'arribada de nous ciutadans a aquests municipis. En les pròximes taules mixtes, el Departament d’Ensenyament proposarà solucions a aquestes problemàtiques de cara al curs vinent, segons han explicat des de Cunit.

Kenneth Martínez, Lluïsa Lastra i Jaume Casañas, a Ensenyament de la Generalitat.
Kenneth Martínez, Lluïsa Lastra i Jaume Casañas, a Ensenyament de la Generalitat. | Ajuntament de Cunit