Cunit fa servir un patinet elèctric per la neteja de carrers del centre.

Cunit fa servir un patinet elèctric per fer la neteja de places i carrers

El vehicle substitueix la neteja mecànica que feia fins ara l'escombradora

L'Ajuntament de Cunit ha posat en marxa aquest dijous 1 d'agost un nou mètode de neteja viària dels carrers i les places del municipi. Es tracta d'un patinet elèctric amb el qual es farà la neteja manual dels carrers i les places més cèntriques. El patinet, que substitueix la neteja mecànica que fins ara feia l'escombradora, es farà servir de dilluns a dissabte de les set del matí fins a dos quarts de tres de la tarda.

És un vehicle amb un sistema que combina la neteja amb aigua i la tradicional escombra, i permet arribar a racons que per l'altra màquina eren de difícil accés, segons han explicat des de l'Ajuntament de Cunit. Des del consistori també han destacat que amb la posada en marxa d'aquest patinet s'aconsegueix reduir el soroll i les corresponents molèsties al veïnat. La neteja mixta d'aigua i escombra és un dels mètodes nous que s'està usant a molts municipis. El Vendrell va fer una prova a la Rambla fa unes setmanes.

Renovació de les línies elèctriques

Per altra banda, l'Ajuntament de Cunit també ha informat que s'ha començat un pla de reparació de l'enllumenat públic al municipi. La intervenció es fa en divuit quadres elèctrics, on se substitueixen el 10% de les línies per millorar els aïllaments. D'aquest manera, des del consistori esperen que s'evitin els talls en el subministrament. El projecte, que executa l'empresa Bosir, té un cost de 480.000 euros.

Jaume Casañas, regidor de Via Pública i Obres, ha explicat que les inversions en enllumenat «són imprescindibles ja que un municipi ben il·luminat és un municipi més segur». Aquesta obra «abasta quadres elèctrics de tots els sectors del municipi i permet millorar els aïllaments del cablejat per tal d'evitar talls en l'enllumenat», ha afegit el regidor.

També et pot interessar: