Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Fotomuntatge amb una imatge de fons d'una oficina del SEPE, al capdavant un home fent el gest d''ok' amb la mà i una rodona vermella amb un curs

Els cursos del SEPE amb què pots guanyar 600 euros aquest estiu

Aquests són els cursos del SEPE que et recompensen amb 600 euros després de completar-los

Aquest estiu, el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) ofereix una oportunitat única per als que busquen millorar la seva formació i, alhora, obtenir un ingrés addicional.

Es tracta de cursos de formació subvencionats que no només et permeten adquirir noves habilitats, sinó que també inclouen un ajut econòmic de fins a 600 euros. T'expliquem quins són aquests cursos del SEPE, com funcionen i com et pots inscriure per aprofitar aquesta excel·lent oportunitat.

Muntatge d´oficina del SEPE amb mà amb bitllets
El SEPE t'ofereix l'oportunitat de guanyar 600 euros en completar aquests cursos | Europa Press, Getty Images

Els cursos del SEPE amb ajut econòmic

El SEPE, en col·laboració amb la Fundació Estatal per a la Formació a l'Ocupació (FUNDAE), ha llançat una sèrie de cursos de formació que no només són gratuïts, sinó que a més estan remunerats.

Aquesta iniciativa està destinada a fomentar la formació contínua i la millora de l'ocupabilitat, tant per a persones aturades com per a aquelles que ja tenen feina.

Quins cursos ofereix el SEPE?

Els cursos del SEPE comprenen una àmplia gamma de temes que s'adapten a les necessitats actuals del mercat laboral. Aquests programes estan dissenyats per millorar habilitats específiques en àrees clau.

Per exemple, a l'àmbit de la transformació digital, s'ofereixen cursos que se centren en la intel·ligència artificial i la ciberseguretat, proporcionant formació avançada per entendre i protegir sistemes digitals.

També hi ha una forta orientació cap a les eines de Microsoft, amb èmfasi en aplicacions com l'Excel, que són essencials en moltes operacions empresarials.

Un home adult revisa un document, i al cercle una oficina del SEPE
Si completes aquests cursos, podràs demanar un ajut de 600 euros tant si estàs a l'atur com treballant | Coldsnowstorm de Getty Images Signature, Europa Press

En sectors especialitzats, els cursos inclouen formacions com el "Certificat de suficiència de Compensador d'agulles nàutiques" i el "Certificat de Suficiència d'Alt Voltatge", que són crucials per als que treballen a la indústria marítima i elèctrica respectivament.

A més, hi ha programes específics per a aquells interessats al sector aeri i la lluita contra incendis, proporcionant coneixements tècnics avançats i habilitats pràctiques necessàries per a aquestes professions.

D'altra banda, el SEPE també ofereix cursos dirigits a la gestió i la seguretat, com l'Habilitació de Director de Seguretat, que prepara els participants per assumir rols de lideratge en la gestió de la seguretat corporativa i operacional.

Aquests programes no només doten els participants de coneixements tècnics, sinó que també els preparen per enfrontar els desafiaments específics dels seus sectors.

Com inscriure's?

Per inscriure't als cursos del SEPE i rebre fins a 600 euros, primer has de seleccionar el curs que més s'ajusti als teus interessos i necessitats professionals. Per això, visita la pàgina oficial de la FUNDAE o consulta el catàleg del SEPE. Tant si prefereixes la formació presencial com la online, trobaràs una varietat d'opcions disponibles.

Tot seguit, és essencial comprovar els requisits específics de cada curs. Això implica assegurar-te que compleixes els criteris establerts, que poden incloure estar desocupat, ser treballador actiu o comptar amb certs nivells educatius previs.

Una dona passant per davant d'una oficina d'ocupació i uns bitllets d'euro
Els cursos estan destinats a l'adquisició de noves competències | Ptnimages, Europa Press

Un cop hagis trobat el curs adequat i verificat els requisits, fes la sol·licitud a través del portal del SEPE o de la FUNDAE. Aquest procés implica completar alguns formularis i, en certs casos, presentar documentació addicional que validi la teva elegibilitat per al curs.

Després d'inscriure't, és fonamental completar el curs participant-hi activament i assistint a totes les sessions. L'èxit a l'avaluació final és crucial per poder avançar en el procés i optar a la bonificació.

Després de la finalització del curs, ja podràs sol·licitar la bonificació dels 600 euros. No obstant això, hauràs d'haver acabat el curs abans de l'1 de setembre de 2024. Si és així, per fer poder obtenir els diners, presenta la documentació requerida, com ara el diploma obtingut i els justificants d'assistència.

Aquest tràmit es duu a terme a través de la plataforma de subvencions de la FUNDAE, que assegura, així, que puguis rebre la compensació econòmica un cop verificat el compliment de tots els requisits.