Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Daniel Milà serà el nou gerent d'Espimsa, l'empresa municipal de mercats de Tarragona

Arquitecte tècnic de professió, ha estat vinculat al Mercat Central com a redactor del projecte de remodelació i com a Cap de Manteniment de l'equipament

Dani Milà
Daniel Milà serà el nou gerent d'Espimsa, l'empresa municipal de mercats de Tarragona. | TarragonaDigital

El consell d'administració d'Espimsa, que es reuneix aquest dimecres 11 de desembre a la tarda, ratificarà el nomenament de Daniel Milà com a nou gerent de l'empresa municipal de mercats de Tarragona. Aquesta serà la proposta que portarà a la trobada de dimecres el president d'Espimsa, Dídac Nadal. 

El tribunal qualificador es va reunir el passat dilluns, sent Milà el candidat amb més puntuació dels quatre que van optar al procés selectiu i, per tant, es perfila com a substitut d'Isidre Prunor, que va ser acomiadat i va acabar la seva vinculació amb Espimsa el 30 de novembre després de gairebé tres dècades en el càrrec.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

Daniel Milà Zaragoza, llicenciat en arquitectura tècnica per la Universitat de Girona, ha estat estretament vinculat al Mercat Central de Tarragona, primer com a un dels responsables de la redacció del projecte de remodelació del centenari edifici de la plaça Corsini, i, posteriorment, com a Cap de Manteniment del Mercat Central.

En la seva trajectòria professional, també ha exercit com a arquitecte tècnic de l'Oficina de Projectes d'SHMAUSA i ha estat vinculat com a gestor de projectes al Despatx Milà, fundat pel seu pare, l'exconseller d'Urbanisme de l'Ajuntament de Tarragona en l'anterior mandat, Josep Maria Milà, i a l'empresa  Integra.

Mercat Central de Tarragona | Miguel Cabrerizo

Nascut a Tarragona, Daniel Milà ha estat vinculat històricament a la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona. Després de dos anys com a vicepresident de la colla de Cós del Bou, des de l'any 2018 és el president dels de la camisa lila

El passat 15 d'octubre es van publicar les bases del concurs per a proveir la plaça de gerent d'Espimsa. Segons aquestes, el nou gerent tindrà una retribució de 65.799,64 euros anuals i haurà d'exercir el càrrec «en règim de dedicació exclusiva i disponibilitat horària, sent incompatible amb l’exercici de qualsevol altra activitat pública o privada retribuïda, amb excepció de l’administració del patrimoni propi».

Liderar el projecte Illa Corsini i millorar la imatge del mercat de Bonavista

En el projecte presentat per formalitzar la seva candidatura a la plaça de gerent d'Espimsa, Daniel Milà proposava entre altres actuacions, la reformulació del model de negoci dels mercats de marxants; la millora de la imatge del mercat de marxants de Bonavista, la millora de les oficines d'Espimsa, la recuperació d'espais buits i reformulació de les concessions del Mercat Central, així com una aposta per la restauració, la venda electrònica, un sistema de recollida de compres o les sales coworking.

Mercat de Torreforta
L'actual situació del Mercat de Torreforta serà un dels reptes del nou gerent d'Espimsa. | Google Maps

El que des d'avui serà nou gerent de l'empresa municipal de mercats de Tarragona, també va incloure en la seva presentació l'aposta per la peatonalització de l'entorn del Mercat Central, liderant des d'Espimsa el projecte Illa Corsini i la gestació de les APEU's (Àrees de Promoció Econòmica i Urbana). Alhora, també es preveu una aposta pels aparcaments. Tot això amb l'objectiu de potenciar la plaça Corsini i dinamitzar l'entorn.