IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Futur negre d'Europcar a Catalunya: la denúncia que fa tremolar a molts treballadors

La neteja dels cotxes s'ha contractat a una nova companyia que no reconeix la plantilla anterior

CCOO ha denunciat aquest dimarts que uns 100 treballadors a Barcelona i 32 a Madrid han quedat «als llimbs» després que la nova empresa encarregada de netejar els cotxes d'Europcar, Fleet Care Services, no hagi subrogat la plantilla de l'anterior, iCar.

Aquesta companyia prestava el servei fins al 18 de gener, i la direcció va assegurar als treballadors que la nova es faria càrrec d'ells. Però diumenge passat els empleats ja no van poder accedir als seus llocs de feina, i ara no compten ni amb l'opció de treballar ni amb una carta d'acomiadament d'iCar per demanar l'atur. Segons CCOO, aquesta és una pràctica habitual al subsector d'empreses multiserveis.

El sindicat ha demanat a les empreses que donin una solució immediata a la plantilla i també ha exigit a Europcar que respongui per l'actitud de les empreses de serveis que té contractades.

Els empleats de Vueling, en una situació similar

Aquest dimarts, CCOO també ha lamentat una situació similar amb els empleats del càtering de Vueling. El sindicat ha denunciat que l'empresa Gate Gourmet, amb seu al Prat de Llobregat, pot deixar la meitat dels seus 120 treballadors «sense drets ni garanties, ni laborals ni indemnitzatòries» després de perdre el contracte de càtering de l'aerolínia.

El servei a partir d'ara el gestionarà Newrest Servair, que segons el sindicat no reconeix l'obligació de subrogar la plantilla que Gate Gourmet «pressuposa». La direcció de Gate Gourmet ha mantingut reunions amb el comitè d'empresa per tractar la cessió del 50% de la plantilla cap a Newrest però, segons el sindicat, això es basa en una interpretació «molt qüestionable» de l'acord laboral de l'hostaleria que Newrest «no comparteix» i que deixa desemparats als treballadors.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari