La denúncia viral d'una becària catalana d'Inditex

La jove lamenta que els seus dos vestits es venen a les botigues mentre ella no ha vist «ni un euro»
Els dos vestits formen part de la nova temporada | Twitter (@FLOPPYGILINSKY)

 

La polèmica està servida, novament, amb les pràctiques curriculars no remunerades. Aquestes han tornat a ser el centre d'atenció a causa de la denúncia viral que ha fet l'Alba a través de les xarxes socials sobre les condicions laborals que viuen els alumnes que fan pràctiques. L'Alba té 22 anys i és estudiant del Grau en Disseny amb menció en moda i aquest any ha hagut de fer les seves pràctiques curriculars.

 

La jove va ser becària d'una empresa proveïdora del grup Inditex durant un període de tres mesos. L'Alba lamenta que dos dels vestits que va dissenyar mentre feia les pràctiques estan a la venda a la web de la marca d'Inditex per 70 i 80 euros, respectivament, però a ella no li van pagar res: «No he vist ni un euro» afegia a la piulada.

 

Aquest és un dels casos amb què es troben els joves estudiants que han de fer les pràctiques curriculars per finalitzar els seus estudis les quals en molts casos són gratuïtes malgrat que la feina acaba estant al mateix nivell que la dels treballadors de l'empresa.

 

Lamenta no haver cobrat pels dos dissenys que ara es venen a la web | Twitter

 

Haurien de pagar «un mínim estipulat»

En declaracions al mitjà 'HuffPost' ha assenyalat que creu que encara que es tracti de pràctiques curriculars s'hauria de pagar «un mínim estipulat que reconegui que la teva feina ha valgut la pena». No obstant això, assegura que es sent «molt afortunada» perquè durant els tres mesos de pràctiques va ser «una més de l'equip» quelcom que moltes vegades no acostuma a passar i alguns becaris acaben emportant-se una experiència «molt més pèssima».

 

També et pot interessar...