Manifestació dels treballadors de Nissan el 4 de febrer de 2020

Tallada la Diagonal per treballadors de Nissan en protesta per la «inacció» de la multinacional

La plantilla demana a la companyia automobilística un pla industrial per assegurar el futur de les fàbriques a l'Estat

La Diagonal resta tallada després que un miler de  treballadors de Nissan s'hagin mobilitzat aquest dimarts davant del consolat del Japó  per exigir a la multinacional automobilística un pla industrial que eviti el tancament de la planta de la Zona Franca i de la resta de fàbriques de l'Estat.

Després d'una hora de concentració, els manifestants s'ha desplaçat al mig de la calçada de l'avinguda Diagonal i han tallat el trànsit en ambdós sentits. La plantilla ha decidit iniciar un cicle de protestes per denunciar la «inacció» de Nissan després que Mercedes Benz anunciés que deixaria de fabricar la seva pick-up X-Class a la planta barcelonina, una decisió que tindrà un  impacte «molt negatiu» sobre unes instal·lacions que ja produeixen al 20% de la seva capacitat.

Denuncien retallades en la producció

A més, els representants dels treballadors han  denunciat que la multinacional retallarà un 40% de la producció  de la furgoneta elèctrica eNV200 a partir de Setmana Santa. Ara mateix, la planta produeix dos models més a banda de la furgoneta elèctrica, la pick-up de Nissan i la Renault Alaskan.

Durant la protesta s'han sentit crits com «Gianluca, escolta, Nissan està en lluita» en referència al màxim dirigent de la companyia a Europa, Gianluca de Ficchy. També caldrà resoldre els dubtes sobre la planta de Barcelona han portat a Nissan Motor Ibérica a encarregar un pla de viabilitat, que farà públic abans de l'estiu. 

Al llarg del 2019, Nissan Motor Iberica i els sindicats van pactar 600 acomiadaments, com a part d'un pla de reducció global dels treballadors de la companyia automobilística. En aquell acord, la direcció es va comprometre a treballar pel futur de la fàbrica i invertir 70 milions d'euros en la nova planta de pintura.

També et pot interessar...