Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La Cambra ha votat 'no' a la designació d'Iceta

Dissolució imminent d'Iniciativa per Catalunya per falta de fons

La formació política entrarà en concurs de creditors per l'escassetat de recursos

icv
Dissolució imminent d'Iniciativa per Catalunya per falta de fons | EFE
 

Iniciativa per Catalunya va obtenir el 2006 nou escons al Parlament de Catalunya, un dels seus millors resultats. A les eleccions del 2017 es van presentar amb Catalunya En Comú, després que els resultats empitjoressin a cada legislatura, especialment des de l'aparició de Podemos. Aquesta setmana la direcció del partit ha anunciat que entraran en concurs de creditors per falta de fons i que el més segur és que la formació verda es dissolgui.

No hi ha prou recursos per pagar les nòmines

Amb cada vegada menys escons, «hem perdut molts càrrecs i ens hem quedat sense fons», afirmen fonts del partit al mitjà 'Vozpopuli'. El partit, que ara només té presència en ajuntaments, no té recursos com per pagar els seus treballadors, ja que segons la mateixa font, «no podem pagar l'estructura, ni tan sols les nòmines». Probablement, els problemes econòmics portin a Iniciativa a dissoldre's abans que s'acabi l'estiu, malgrat que tenen la possibilitat de quedar-se a Catalunya En Comú.

A més, els resultats de les últimes eleccions del 26-M tampoc són favorables per al manteniment del partit, ja que els seus representants públics van disminuir respecte als resultats anteriors. Les últimes dades publicades per la formació verda, del 2017, mostren un encarament cap als problemes econòmics, ja que Iniciativa tenia més despeses que ingressos i començava a tenir deutes. El deute actual s'eleva a més de nou milions d'euros i vaticina la dissolució d'un partit amb més de trenta anys d'història que s'acabarà integrant als comuns.

També et pot interessar...