Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Pla tancat d'una urna en un col·legi electoral de la ciutat de Tarragona

El doctor Trilla insisteix: el grup que no ha d'anar a votar a les eleccions del 14-F

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic també posa llum sobre la campanya de vacunació

Pla tancat d'una urna en un col·legi electoral de la ciutat de Tarragona
Pla tancat d'una urna en un col·legi electoral de la ciutat de Tarragona | ACN

Diumenge hi ha eleccions al Parlament de Catalunya. Finalment, totes les persones amb dret a vot podran assistir als col·legis. Això sí, recomanant als positius per coronavirus que hi vagin a partir de les 19.00 hores. Tot i aquesta mesura, encara són moltes les veus crítiques -com les del doctor Oriol Mitjà o el Col·legi de Metges de Catalunya- en el fet que es permeti als portadors del virus anar a votar presencialment, sobretot pel risc de contagi que això significa.

Un dels experts que més ha criticat aquesta mesura és el doctor Antoni Trilla. El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic ha tornat a posar en relleu el risc que representa que els infectats puguin desplaçar-se als col·legis electorals, per molt que de 19.00 hores a 20.00 hores els membres de les meses vagin equipats amb vestits EPI.«Des d'un punt de vista sanitari, seria molt important que les persones infectades i quarantenades no es desplacessin a votar», ha reblat el doctor en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Tot i que Trilla s'ha mostrat clar en aquest aspecte, també reconeix que, a hores d'ara, és complicat fer-hi alguna cosa. Admet que els infectats per coronavirus «tindran molt difícil» poder-ho fer si no és presencial, ja que «ha estat impossible» establir altres mecanismes. 

Trilla posa llum sobre les vacunes

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic també s'ha referit a la campanya de vacunació. Trilla considera que la campanya no està anant a un bon ritme, sobretot, per culpa del problema en el subministrament de dosis per part d'algunes empreses farmacèutiques. «Hem de mirar totes les variables: tenim prou vacunes per posar-les totes? La resposta és que no», recorda.

El doctor creu que «hauríem d'anar a un ritme més alt», però reconeix que tot plegat «dependrà del subministrament de vacunes, que esperem que es vagi ampliant, i també amb l'entrada de noves vacunes que es puguin utilitzar de forma simultània en diferents grups de persones».

D'altra banda, Antoni Trilla també ha valorat que la limitació a 55 anys de la vacuna d'Oxford/AstraZeneca i creu que aquesta limitació serà «transitòria». Segons el cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic aquesta interpretació és «correcta però molt estricta» i ha confiat que en les pròximes setmanes hi hagi més dades que permetin ampliar els col·lectius que la poden rebre. «Estic convençut que, d'aquí a poques setmanes, hi hagi més estudis que certifiquin el que tots pensem: que aquesta vacuna també servirà per a persones majors de 55 anys».