Tot just tres dies després de la manifestació d'unes 20 famílies de Tarragona per a reclamar un augment de les places públiques a les escoles de la capital tarragonina, el conseller d'Educació de l'Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, i el director dels serveis territorials d'Educació del govern de la Generalitat al Camp de Tarragona, Jean Marc Segarra, han avançat que han posat fil i agulla a les principals reclamacions de les famílies.
En primer lloc, Castaño i Segarra han fet públic que, de cara al curs vinent, el 2020/2021, l'Escola del Miracle i el Col·legi Marcel·lí Domingo, al barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau, comptaran amb una línia més de P-3 cada centre. Jean Marc Segarra també ha apuntat que l'Escola Isabel Besora, de Reus, tindrà una nova línia de P-3. El motiu d'aquesta decisió, segons han explicat els dos responsables públics, és «equilibrar l'oferta de places públiques d'escolarització amb l'oferta de places a l'escola concertada. Amb més línies disponibles es reequilibren les possibilitats de les primeres, i segones, opcions d'escolarització que trien les famílies».
L'altre gran punt de les reclamacions de les famílies tarragonines és el disseny d'un nou mapa de les zones escolars. El regidor republicà de l'equip de govern tarragoní ha posat una data límit de cara a tenir aquest nou disseny: «ha d'estar llest pel mes de febrer de l'any 2021, perquè sinó no es podrà aplicar».
L'altra gran novetat que s'ha posat sobre la taula és que, «per poder fer front a la segregació escolar», Tarragona preveu baixar la ràtio d'alumnes a 23 perquè «així quedin places disponibles per alumnes amb necessitats especials». El conseller tarragoní s'ha reunit aquest matí amb les famílies que es van manifestar dilluns i que, segons el polític republicà, «es constituiran en associació ben aviat».
Pendents de les «instruccions» pel curs vinent
El pròxim curs escolar arribarà amb l'interrogant de com podrà fer front a la COVID-19. Sobre aquest punt, Jean Marc Segarra ha deixat anar unes quantes pinzellades interessants: «entre l'1 i el 2 de juliol es faran públiques les instruccions de cara al curs vinent».
Així doncs, «tan aviat es conegui la ràtio, en una setmana estarem en disposició de saber les necessitats de les escoles. Caldrà buscar espais propis dins el centre i, si no fos possible, caldrà comptar amb la complicitat dels consistoris, i les administracions públiques, per poder iniciar el curs amb la màxima normalitat possible». El curs començarà el 14 de setembre i la voluntat de l'administració catalana és «obrir al 100%, i de manera presencial, infantil, primària i, com a mínim, el primer cicle de l'ESO».