Imatge exterior de l'escola Isabel Besora de Reus

L'Isabel Besora de Reus recuperarà el segon grup de P-3

Ensenyament ha anunciat les modificacions de grups per al curs 2020-2021 aquest dijous

L'Escola Isabel Besora recuperarà, el curs vinent, el grup de P-3 que va perdre l'any 2018. Segons ha informat el delegat territorial d'Educació de la Generalitat, Jean-Marc Segarra, el centre tornarà a comptar amb dues línies de P-3 arran de la demanda registrada durant el període de preinscripció escolar d'enguany.

Oficialment serà així a partir del sis de juliol, quan se signi el document que certifica el moviment de grups per a la pròxima inscripció. El que s'ha conegut avui és que tots els actors implicats estan d'acord en aquesta decisió i, per tant, no hi hauria d'haver impediments per executar-la.

La preinscripció d'enguany hauria registrat un increment segons apunten fonts coneixedores de la situació. Un augment que, a més, s'ha certificat que és de famílies de la zona, en la línia que es vol seguir per lluitar contra la segregació escolar. A més, permetrà aplicar la rebaixa de ràtios anunciada.

El curs 2018-2019, la Isabel Besora va passar de dos grups de P-3 a només un, segons es justificava aleshores, per ajustar-se a la demanda. Des de llavors va començar, per part de la comunitat educativa del centre, una sèrie d'accions i mostres de rebuig a la mesura anunciada.

El curs 2020-2021 arribarà amb aquest nou grup de P-3, l'únic que s'incorporarà a la ciutat, però també amb una altra novetat. Segons es va anunciar a principis d'any, precisament a P-3s'han reduït les ràtios d'alumnes per professor de 25 a 23. Es tracta d'una mesura plantejada per combatre la segregació escolar, i que el curs següent, el 2021-2022, anirà acompanyada de l'adscripció única a secundària, una mesura que no ha agradat a part de la comunitat educativa reusenca

Dos anys de mobilitzacions per recuperar el segon grup de P-3

La protesta pel tancament del segon grup de P-3 a la Isabel Besora s'ha mantingut fins ara, convertida en la reivindicació de recuperar aquest grup escolar. Van tornar a intensificar-les l'any passat, coincidint amb les eleccions municipals. Van arribar a fer una tancada al centre per fer pressió per recuperar el grup perdut de P-3.

Les mobilitzacions també es van convertir en concentracions davant de l'Ajuntament. El consistori, de fet, va arribar a fer, ara fa un any i mig, una petició a Ensenyament per recuperar grups de P-3, tot i que en aquell moment no en reclamava cap ubicació concreta.

La comunitat educativa del centre ha estat perseguint, fins ara, poder recuperar aquest grup de P-3. Reivindicaven que, quan se'ls va tancar, la demanda era suficient per mantenir-lo, especialment perquè el grup que quedava sol no la podria assumir. Tal com plantejaven, de les 25 places que s'han ofert els dos darrers cursos ja n'hi havia 20 que les ocuparien germans d'altres alumnes del centre. Per tant, exposaven, quedava limitada a cinc places l'entrada de noves famílies.