Imatge primer pla d'Aitana Bonmatí al camp de futbol

L'empresa que hi ha darrere d'Aitana Bonmatí, la catalana que ha triomfat al Mundial

Darrere d'Aitana Bonmatí, hi ha una empresa que s'encarrega de gestionar els seus moviments

Diumenge passat 20 d'agost la Selecció Espanyola de Futbol Femení es va endur a casa el trofeu del Mundial. Després de mesos d'entrenaments, tots els esforços de les jugadores van donar fruit.

Entre elles, va destacar la tècnica impecable d'Aitana Bonmatí. La catalana va fer història a la competició, representant el seu país, i convertint-se en la millor jugadora.

Un any ple de victòries per a Bonmatí, que també va guanyar la lliga espanyola i la Champions amb el FC Barcelona. A més, cada vegada està més a prop de la Pilota d'Or, una possibilitat que augmenta a cada partit que juga.

Primer pla mitjà d'Aitana Bonmatí amb la samarreta de la selecció espanyola i el trofeu de MVP del Mundial de futbol femení
Aitana Bonmatí va ser escollida la millor jugadora del Mundial femení de futbol 2023 | Europa Press

Acompanyen les jugadores a cada pas

La jugadora blaugrana compta amb la sort de tenir un equip darrere que l'assessora en cadascun dels seus passos, des del més  professional fins al personal.

Es tracta de Wom Sports Management, una empresa catalana que va néixer fa set anys per assessorar esportistes i també vinculada al management .

«Vam començar amb el nom de B-Engaged Sports i estàvem associats a una empresa d'Anglaterra, però des de fa un any i mig volem sols, i hem apostat clarament per les figures femenines i tot el que és el concepte de valors i visió», explica el fundador, Cristian Martín, per al mitjà VIA Empresa.

20 jugadores i diferents departaments

Però, realment, quin és el seu rol al futbol femení? Martín ho té clar. «Ens dediquem a ajudar en tot allò que té a veure amb una esportista dins i fora del camp», destaca.

Ara mateix, l'empresa que assessora Aitana Bonmatí està liderada per dos socis i tenen cinc treballadors. També reben ajuda de professionals exteriors, sobretot a la part audiovisual.

L'entitat catalana té diferents departaments, un centrat en els contractes i l'assessoria de negociacions, i un altre que gestiona el més financer. També tenen una àrea de comunicació i màrqueting, a més de l'àrea comercial.

De moment, Wom Sports Management està gestionant la carrera esportiva de 20 jugadores . Entre elles hi ha la mateixa Aitana Bonmatí i altres companyes del Barça com Laia Codina o Jana Fernández. Hi ha altres futbolistes com Bárbara Torres, Gemma Gili i Maite Oroz.

Imatge d'Aitana Bonmatí amb un piercing al nas
Aitana Bonmatí és una de les jugadores que Wom assessora | Europa Press

Treballant colze a colze

Per al Mundial, Martín i el seu soci es van desplaçar un mes a Nova Zelanda i Austràlia. «Som una agència que ens agrada anar als llocs i acompanyar tots els actes esportius i no esportius de rellevància», explica.

Per a ells, la clau de l'èxit és estar a prop de les jugadores per fer les gestions del seu dia a dia. «Era un Mundial molt lluny i amb una gran diferència horària, i tenia sentit ser-hi des del primer dia», puntualitza.

Aitana Bonmatí, candidata a la Pilota d'Or

I potser l'empresa catalana hagi trobat una peça molt important de joc, ja que Aitana Bonmatí podria ser la futura Pilota d'Or.

El fundador de Wom assegura que «es parla molt d'aquesta possibilitat i creiem que hi ha moltes opcions, ja que ho ha guanyat tot col·lectivament», explica.

I és cert que això significaria més volum de feina, perquè tindria més peticions i gales. Tot i això, «entenem que hi haurà una responsabilitat més gran i estem llestos, fa temps que treballem amb Aitana i ens entenem», conclou.