El Govern va presentar aquest dimarts les seves al·legacions davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per mantenir el tancament de l'oci nocturn, tot al·legant motius epidemiològics. El tribunal havia rebutjat cautelarment el recurs de la patronal de l'oci nocturn contra la pròrroga de les restriccions dels horaris de la restauració i el tancament d'espais interiors de l'oci nocturn i havia donat a l'executiu un marge de quaranta-vuit hores per justificar-les.
La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, demanava «molta prudència» i «poca precipitació» en l'anunci de les al·legacions, seguint les paraules del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que argumentava el dilluns a TV3 que la reobertura de l'oci nocturn va provocar un augment de contagis. A tot plegat, la patronal, Fecasarm, hi va respondre, qualificant de «cop baix» la negativa del Govern i de «desafortunades» les declaracions d'Aragonès, ja que feien entendre que la culpa de la cinquena onada és de l'oci nocturn.
L'oci nocturn inicia una vaga de fam per denunciar el seu ús polític per part del Govern
Mentre les al·legacions del Govern i la reobertura del sector estan encara sota el judici del TSJC, fet que la patronal de l'oci nocturn ha volgut recordar, va decidir aquest dimarts que arribat l'1 de setembre —per a molts la tornada a la feina, encara que no per al sector—, s'iniciaria una acampada a la plaça de Sant Jaume de Barcelona que obrirà la porta a un mes de mobilitzacions encapçalades per empresaris de bars, discoteques i locals nocturns.
Els actes de denúncia, a més, anirà acompanyat d'una vaga de fam indefinida d'alguns membres, amb què la patronal vol posar de manifest que està sent «el cap de turc d'ús polític» de la crisi epidemiològica mentre els botellots continuen impunes. La mateixa federació denuncia que la situació de l'oci nocturn és actualment «devastadora» i crítica per la viabilitat econòmica, i recorda que és l'únic sector amb els espais interiors tancats i els exteriors amb antes restriccions, tant d'horaris —00.30 hores— com de funcionament.
La patronal acusa el govern d'una «nefasta i patètica gestió»
La Fecasarm ha fet públic aquest anunci en un comunicat, en què insisteix que defensa els drets dels empresaris i els treballadors i exigeix que puguin «continuar amb les seves vides» després de mesos al dic sec i sota la «desesperació». L'escrit acusa el govern d'una «nefasta i patètica gestió políticosanitària» que ha «arruïnat les nostres vides, ens ha pres el manteniment i ens ha destrossat emocionalment i psicològica».