'Catalunya Somos Todos' homenatja les forces de l'Estat amb motiu de l'1-O

En aquest segon aniversari, l’entitat vol agrair la feina dels efectius i escoltar la seva experiència

Actuació de la Policia Nacional durant l'1-O | Catalunya Diari

 

És dimarts 1 d’Octubre i es compleix el segon aniversari del referèndum que el Govern va promoure el 2017. Per a molts, és una data més que remarcable i, per això, l’associació 'Catalunya Somos Todos' ha decidit homenatjar als agents i a les forces de seguretat de l’Estat que es van traslladar a Catalunya ara fa poc més de dos anys.

«Volem escoltar-los»

L’homenatge, que se celebrarà al teatre Glue Arrando de Madrid amb un aforament màxim de 100 persones, tindrà lloc avui a dos quarts de vuit del vespre amb alguns dels agents i policies que van viure l’1-O. Segons explica el portaveu de l’entitat, Pedro Golmayo, «volem, sobretot, escoltar-los. Cadascú parlarà uns 20 minuts i es relatarà com va ser el desplegament i la persecució en els moments de més tensió».

Entre els convidats que reviuran l’1-O narrant la seva experiència, destaca la cap del cos de Mossos d’Esquadra expedientada de sancionar per denunciar la politització de la policia catalana, Inma Alcolea, qui assegura que «faltava donar-los les gràcies i fer-los un reconeixement per part de la societat». A més, parlarà de la persecució que assegura que els mossos constitucionalistes pateixen encara avui dia per part del Govern de la Generalitat.

'Catalunya Somos Todos' recorda que l’acte té l’objectiu de dirigir-se a la societat civil, obviant així qualsevol politització de l’esdeveniment de cara a les eleccions del 10-N. En aquest sentit, no es tractarà la manera en què el Govern de Mariano Rajoy va afrontar l’1-O. A la finalització de l’homenatge, els responsables donaran lloc al torn de preguntes i, en acabar, els entregaran plaques commemoratives en nom de l’associació pel seu servei.

L'associació valora la feina dels efectius del carrer   | CatalunyaDiari.cat

 

Valoren la feina dels efectius del carrer

Els organitzadors de l’homenatge volen destacar la feina dels efectius del carrer, ja que consideren que se’ls va jutjar per un ús desmesurat de la força contra els manifestants quan, oficialment i segons informa l’exdirector del Servei Català de Salut, David Elvira, l’operació només va registrar «cinc casos de gravetat». A més, l’entitat vol agrair l’actuació de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional en relació amb els menors, ja que valoren la manera en què els van protegir al llarg de la jornada.

'Catalunya Somos Todos'

Aquest no és el primer homenatge que l’associació organitza. L’any passat, ja va celebrar una Diada alternativa a Madrid que comptava amb la presència del professor Francisco Oya, també sancionat per la Generalitat. D’altra banda, i de cara el proper 12 d’octubre, també tenen pensat desplaçar-se a Catalunya per commemorar el Dia de la Hispanitat.

L’entitat, que rep el nom complet de ‘Catalunya Somos Todos. Tots Som España’ com a excusa per reflectir la integració de les dues llengües, està formada per un grup reduït de ciutadans que, procedents de Catalunya i també d’altres indrets de l’Estat, busquen la «convivència pacífica» que volen que existeixi a Catalunya.

També et pot interessar...


Comentaris
Rosa siuraneta
Ni parlar _ ne.Aquesta gent no són benvinguts a casa nostra
Natalia
M'agradaria saber que pensa Europa i la resta del mon que van veure el comportament d aquestes "forces". Espero que surti per tot arreu aquest reconeixement. A veure si els hi cau la cara de vengonya.
Montse
Per començar Catalunya NO és Espanya, per això volem la independència. Si no els està bé el que estem fent...la porta és oberta...AD1??
Miquel
Ni Catalunya es España ni Andalucia es España si no dels musulmans que varem treure de Granda aixo lo que jo pens que es ridicul, ens hauriem de fixar més amb les coses mes imoortant a nivell mundial, com la pobresa, el medi ambient, violencia. Aquests temes son més que pincellades de lo que realment es important per a tothom
Miquel
Ni Catalunya es España ni Andalucia es España si no dels musulmans que varem treure de Granda aixo lo que jo pens que es ridicul, ens hauriem de fixar més amb les coses mes imoortant a nivell mundial, com la pobresa, el medi ambient, violencia. Aquests temes son més que pincellades de lo que realment es important per a tothom
Manel
en esta ocasion, llegaran con mas educacion, no dirn " A POR ELLOS !!!, , PERO LA PORRA ESTARA AFILADA Y LA REPRA DE VIOLENCIA, NUESTRAS VOCES DEBEN DE SER ESCUCHADAS SOMOS GENTE DE PAZ, QUEREMOS UNA cATALUÑA LIBRE. vISCA LA rEPUBLICAESION EST{A A LA VISTA,CONvox POR DELANTE CON LA ESPADA EN ALTO, NOSOTROS NO CAEREMOS EN LA PRACTIC

envia el comentari