L'ERO d'Aumar afectarà 140 treballadors de l'AP-7 i l'AP-4

Aquestes vies deixaran de tenir peatges a partir de l'1 de gener per la fi de les concessions

El peatge de Martorell, a l'AP-7 | Cedida

La companyia Aumar ha comunicat als seus treballadors un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectarà un total de 140 persones que treballen en les autopistes AP-7, entre l'Hospitalet de l'Infant i Alacant, i AP-4, entre Sevilla i Càdis. Aquest ERO és la resposta de la filial d'Abertis a la fi de les concessions que acaben el pròxim 31 de desembre. Per la seva part, el Govern ha anunciat que aquestes vies deixaran de tenir peatge a partir de l'1 de gener del 2020.

Els acomiadaments afectaran aquells treballadors que atenien els llocs de peatge i les oficines, ja que el Govern ha garantit els llocs de treball en les tasques de manteniment, segons assenyales fonts sindicals. Aumar ha demanat als representants dels treballadors que triïn les persones que integraran la comissió negociadora de l'ERO.

Debat sobre el finançament del manteniment de les autopistes

Després de la fi de les concessions, les autopistes estan passant a mans de l'Estat i des dels ministeris de Foment i d'Hisenda s'estan plantejant diverses opcions per fer front al manteniment d'aquestes vies. Entre les opcions hi hauria la introducció d'un pagament «simbòlic» per l'ús de les autopistes o bé que la seva conservació es faci destinant una part del Pressupost General.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari