Fa dos mesos i mig que les tanques de les Brigades Municipals de l'Ajuntament de Reus acordonen dues zones a l'estació d'autobusos. El mes de febrer van despendre's vidres de la marquesina i, com a primera resposta, es va acordonar la zona perquè els usuaris de la instal·lació no hi passessin. Ara, però, les tanques encara són al mateix lloc i l'equipament segueix esperant que s'hi intervingui.
A l'espera de la intervenció de la Generalitat
Des de l'Ajuntament de Reus es va decidir esperar que s'executin les obres que la Generalitat de Catalunya preveu per a la instal·lació. Es tracta d'una reforma «de xapa i pintura» segons algunes fonts, que ha de suposar una primera fase del projecte i que inclou la reparació de la marquesina. L'actuació important s'hauria de viure conjuntament amb la reforma del Mercat del Carrilet i podria arribar a suposar que s'hi aixequessin blocs de pisos, o sobre la mateixa estació, o al costat.
Pel que fa a les obres que la Generalitat ha d'executar a la zona, inicialment es preveien per al 2018, però s'han anat endarrerint, segons fonts municipals, a causa del temps que ha requerit el concurs públic del govern català. La següent data al calendari era mitjans d'abril, una data que s'ha tornat a passar novament sense que hi comencin les obres. Segons el departament de Territori i Sostenibilitat, el projecte de Reus es troba en fase de programació i el seu inici hauria de ser imminent.
Critiques i respostes entre govern i oposició
La situació de l'estació d'autobusos de Reus ha valgut crítiques de l'oposició al govern local, que des de partits com el PSC ha considerat que tractava la instal·lació amb «deixadesa». Des del govern s'ha reivindicat la seva implicació per fer possible el projecte d'adequació de la Generalitat. El Departament de Territori i Sostenibilitat no actuarà només sobre l'estació d'autobús de Reus, sinó que es tracta d'un paquet d'inversions d'uns dos milions d'euros per a 13 estacions catalanes.
Tarragona i Valls també es beneficiaran d'aquest projecte conjunt que, segons reivindicava el regidor d'Urbanisme de Reus, Marc Arza, inicialment no contemplava l'actuació a la capital del Baix Camp. La Generalitat havia previst un paquet d'actuacions a dotze estacions d'autobús d'arreu de Catalunya i, segons el govern reusenc, va ser la seva pressió la que va fer que s'inclogués la instal·lació a la llista.