Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge del cartell de prestacions del SEPE amb un caixer traient diners

Si estàs a l'atur i tens més de 50 anys, el SEPE sap com ajudar-te a trobar feina

Es tracta d'un dels col·lectius amb més dificultats per reincorporar-se al mercat laboral

Els aturats de més de 50 anys saben per experiència pròpia com resulta de complicat trobar una feina. A partir de certa edat sembla que se'ls tanquen totes les portes. Tot i això el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) disposa d'una sèrie d'eines per ajudar-los en el seu propòsit.

No ho tenen gens senzill els que tractin de buscar una nova feina després de quedar-se a l'atur. Però, tampoc els que decideixin incorporar-se per primer cop al mercat laboral. És en aquell moment quan es formulen moltes preguntes que tampoc troben resposta.

Mai està de més adquirir nous coneixements i formar-se. Si som capaços d'actualitzar el nostre perfil professional, és probable que resultem més atractius per a les empreses. Però, tampoc és qüestió de posar-se a estudiar una carrera o un màster.

Posen a la nostra disposició una sèrie de cursos amb una durada més curta que ens poden aportar un plus. Tot el que impliqui millores al currículum o l'adquisició de nous coneixements serà molt valorat. Això sí, arribat el moment, és possible que ens convingui adaptar-nos a les demandes de les empreses, formant-nos en aquells sectors amb més sortides.

El SEPE ofereix amb força freqüència cursos gratuïts i online, tot i que també els trobem presencials. El mateix passa amb la Fundació Estatal per a la Formació a l'Ocupació (Fundae), com publica el portal Noticias Trabajo. Entre la seva oferta hi ha formació en SEO, xarxes socials o ofimàtica.

Tots aquests cursos són de caràcter gratuït i estan orientats als aturats. Sempre tindran preferència els que hagin estat més temps a l'atur i els que compleixin una sèrie de requisits.

Muntatge amb un home assegut a unes escales amb la mà al cap i un cercle amb una cartera buida
A partir de certa edat resulta molt difícil trobar feina | Pixelshot, Rattanakun

L'oferta de Fundae es pot trobar a la plataforma Digitalízate Plus. Entre altres coses, tindràs la possibilitat de millorar les teves habilitats amb la informàtica i l'àmbit de les noves tecnologies. Això serà possible gràcies als cursos de posicionament SEO, optimització del perfil de LinkedIn o ocupació adequada de xarxes socials a l'àmbit comercial.

Els cursos que et poden obrir les portes del mercat de treball

A la Fundació Estatal per a la Formació a l'Ocupació posen a disposició dels aturats una sèrie de propostes formatives. Entre les opcions a valorar hi ha les següents.

1. Xarxes socials i empresa

Als més grans de 50 anys els costa molt més desenvolupar-se en l'àmbit de les xarxes socials. No es tracta només de comptar amb un perfil a Facebook o Instagram. En realitat, cal intentar treure un rendiment a aquests comptes.

Gràcies a aquesta formació, que compta amb una durada de 40 hores, s'aprendrà el bàsic. L'alumne adquirirà les nocions essencials per manejar les xarxes socials i els serveis 2.0, a més de la seva correcta aplicació a l'àmbit empresarial.

2. Excel

Per mitjà d'un curs bàsic es poden adquirir els coneixements necessaris per començar a fer servir una eina tan útil com l'Excel. Aquests fulls de càlcul s'utilitzen molt i són molt demanats per les companyies.

Si creus que t'has quedat curt, sempre tens l'opció de continuar formant-te amb un 'Excel avanzado'. Qualsevol de les dues opcions es presenta amb una durada de 20 hores.

Muntatge dun ordinador portàtil i una rodona amb el començament del link duna pàgina web
Tenir experiència al món digital és clau per millorar el teu currículum | Pexels

3. Posicionament SEO

Un dels cursos amb més èxit és el de posicionament SEO. Permetrà aprendre tècniques de posicionament, crear campanyes de publicitat en línia i executar accions per situar la teva empresa al capdamunt dels cercadors. S'allargarà durant 90 hores.

4. Eines Google

Moltes de les eines de Google es fan servir a les empreses. Entre elles hi ha Google Docs, Hangouts, Google Drive o Calendar. Gràcies a això, adquireixes unes nocions essencials que et permetran desenvolupar-te amb facilitat per aquest univers. En aquest cas, la durada es prolongarà durant 30 hores.

5. LinkedIn

A través d'aquest curs podràs treure més partit a aquesta xarxa social. T'ajudaran a optimitzar el teu perfil per captar nous clients, obtenir més oportunitats laborals i transmetre més professionalitat.