Experts demanen confinar Lleida a causa de l'augment de rebrots

Critiquen que el Govern no fa bé permetent encara la lliure mobilitat

Sanitaris davant de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, 03/07/2020
La Generalitat no creu necessari que s'hagi de confinar la regió sanitària per ara | Europa Press

Veient el que està succeïnt a Lleida, després de dues setmanes amb petits rebrots, la situació comença a espantar els ciutadans. Encara que el Departament de Salut hagi fet públic que de moment no planteja un confinament de la regió sanitària de Lleida, hi ha qui sí que ho comença a reclamar: és el cas d'Alex Arenas. 

Arenas, professor d'Informàtica i Matemàtiques a la Universitat Rovira i Virgili ha compartit una piulada al seu perfil de Twitter on reclama al govern el confinament de la regió sanitària de Lleida. «La situació ja està descontrolada, la transmissió comunitària amb mobilitat lliure és l'espurna per a un gran rebrot. Urgeix confinament perimetral IMMEDIAT de l'àrea sanitària, si no, haurem de confinar moltes més àrees ben aviat», denuncia. 

A més, critica l'acció que, de moment, està prenent el govern català: «La consellera diu: 'El virus es va transmetent, volem doblegar aquesta corba de Lleida'. Encara no entén que la corba no es pot doblegar amb la mobilitat oberta, que la corba que vam doblegar va ser a costa d'aturar la mobilitat. Així no anem bé, és més, anem fatal».

Salut no planteja de moment el confinament selectiu de Lleida

El Departament de Salut no planteja de moment el confinament selectiu d'algunes zones de Lleida, però sí que reclama als ciutadans que baixin el ritme i ajornin totes aquelles activitats que no siguin imprescindibles. Ho ha dit la consellera de Salut, Alba Vergés, en una entrevista a Catalunya Ràdio, desmentint així la informació que en la tarda del passat dimecres anunciava el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón.

Vergés ha explicat que la incidència de casos de coronavirus a Lleida aquesta setmana s'ha doblat respecte a la passada, però ha explicat que la major part de la mobilitat es dona dintre de la mateixa zona on estan augmentant els positius. També ha aprofitat per reclamar als habitants de la Franja que vagin al seu hospital de referència, el de Barbastre, per poder destensionar l'Arnau de Vilanova. Així mateix, a partir d'ara es vigilarà especialment el col·lectiu de persones grans i vulnerables.


Comentaris
Joc
Visca!!! Aixi no veure does noise Durant temps!!!

envia el comentari