Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

FACUA denuncia a Comapa per vendre pernils polonesos sota denominació granadina

Es tracta de l'empresa que comercialitza els seus pernils sota la marca ‘Pernils Sierra Alpujarra’ | És la major empresa distribuïdora de pernils ibèrics a Espanya

Imatge dels pernils en una de les fabriques de Comapa| Comapa

 

Consumidors en Acció (FACUA) ha denunciat a Comapa, la major empresa distribuïdora de pernils ibèrics a Espanya, per vendre pernils d'origen polonés quan en el seu etiquetatge apareix que són d'origen granadí. La companyia que és la proveïdora de la cadena de supermercats Carrefour i a més, és titular de la marca ‘Pernils Sierra Alpujarra'. En el seu etiquetatge el següent: «Pernils Sierra Alpujarra. Granada. Pernil curat».

Provenen de porcs de Polònia

FACUA ha presentat la seva denúncia davant la Direcció General de Consum de la Comunitat de Madrid ja que el domicili social de l'empresa denunciada es troba en la comunitat madrilenya. Segons la denúncia posada per l'Associació de Productors de la Alpujarra, aquests pernils provenen de porcs criats a Polònia on han estat curats i s'envasa en altres províncies espanyoles com Segòvia, però  en cap cas s'acosta a les localitats de la Alpujarra de Granada.

Comapa

En l'etiquetatge d'aquest pernil s'indica una procedència incorrecta | Cedida

 

FACUA recorda a les empreses que han de complir amb la normativa

L'Associació assenyala que en el Reial decret 474/2014, en l'article 23, s'esmenta que «la marca comercial o raó social no contindrà indicacions gràfiques o escrites que puguin confondre al consumidor quant a la naturalesa del producte, la seva qualitat, categoria o denominació». 

Amb aquesta denúncia, també pretenen  informar el consumidor sobre la procedència real del producte  com ja va passar amb la sanció a l'empresa 100% Pota Negra SL, de Guijuelo (Salamanca), que en el seu etiquetatge indicava un producte 100% pota negra quan no complien amb els estàndards legals per a obtenir aquesta denominació.

És per això que FACUA recorda que en l'article  26, del Reglament de la UE 1169/2011 s'exposa que «la indicació del país d'origen o el lloc de procedència serà obligatòria quan la seva omissió pogués induir a error al consumidor pel que fa al país d'origen o el lloc de procedència real de l'aliment, en particular si la informació que acompanya a l'aliment o l'etiqueta en el seu conjunt poguessin insinuar que l'aliment té un país d'origen o un lloc de procedència diferent».

 

També et pot interessar...