YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Una família catalana, en l'avió de París-Barcelona desallotjat per amenaça terrorista

La policia francesa va aconseguir detenir un home que havia passat els controls de seguretat amb un ganivet

transavia avio
La família tortosina es queixa de la mala atenció que van rebre i de la desinformació  | Twitter (@World1President)

El passat dijous 15 d'agost, poc abans de les vuit del matí, a l'aeroport de París-Orly un avió de la companyia Transavia, el qual havia de volar a Barcelona, va ser evacuat per alerta terrorista. Una dona va trucar alertant de la intenció d'atemptar que tenia la seva parella. La policia francesa va aconseguir detenir l'home abans de cometre qualsevol acció que pogués malmetre algú.

Les autoritats van aturar l'home quan ja s'estava dirigint cap a l'avió que havia de volar cap a Barcelona – El Prat, és a dir, quan ja havia aconseguit creuar el control de seguretat amb l'arma blanca a sobre. Els passatgers que van ser evacuats, van ser obligats a romandre un dia més a la ciutat francesa, amb les despeses cobertes per part de l'aerolínia. Entre aquests, s'hi trobava una família tortosina que passava les seves vacances a París.

Manca d'informació, el principal problema

Tal com ha publicat 'Nació Digital', la família ha assegurat que, després de l'ensurt i la manca d'informació que van tenir en aquell moment, serà  difícil oblidar aquest mal tràngol. Segons han pogut explicar, la família esperava a l'aeroport per embarcar en el seu vol de tornada de les vacances. El primer fet que no els va deixar indiferents va ser que, tot i anar amb nens petits, no els van deixar pujar primers a l'avió. El contrari: els van apartar en un racó. En un primer moment només van pujar 15 persones.

Quan finalment els van deixar pujar, van adonar-se que, realment, hi havia alguna cosa que no funcionava. Tal com va poder explicar el pare de la família, Enrique, «un cop ja estàvem dins, ens vam adonar que a l'exterior de l'aparell hi havia un bon nombre de militars amb metralladores envoltant l'avió i buscant entre els equipatges. Ens vam espantar».

Segons relaten, al cap d'una estona sobre l'avió, per megafonia els van convidar a abandonar-lo per grups. Minuts més tard, a una sala d'espera de la terminal, els van resoldre tota mena de dubtes, però en cap moment van explicar què era el que passava en realitat. Enrique explica com van reaccionar els treballadors de la companyia quan es van assabentar del que passava: «Una de les hostesses es va ficar les mans al cap quan li van dir que havien agafat a la persona que estaven buscant. En aquest cas, parlaven en anglès, i els podia entendre». No va ser fins l'endemà que la família es va assabentar que realment la sospita era sobre un intent de segrest.

Molt desatesos i desorientats

Per motius de seguretat, van haver de quedar-se una nit més a París, ja que no els deixaven agafar l'avió aquella mateixa tarda. Enrique es queixa que «després de passar tres hores a l'hotel, ens va venir a buscar un autobús i vam arribar a l'aeroport sense cap companyia que ens orientés o ajudés a trobar l'avió de tornada. De fet, un cop dins de l'aeroport, ens van fer pujar per quatre portes de sortida diferents i vam tardar una hora més del que tocava en enlairar-nos».

Irònicament, el pare de la família tortosina explica que «una vegada estàvem a l'avió, ens van convidar a un cafè i una magdalena». Un detall insuficient per oblidar aquesta mala experiència que «et lleva les ganes de tornar a agafar un avió».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari