Una cambrera netejant una taula buida a la terrassa d'un local a Tortosa

La restricció que hi ha a Catalunya i asseguren que fa augmentar els contagis

Per la seva banda, la federació ha assegurat que hi haurà centenars de festes il·legals durant la nit del 31 de desembre

La Federació Catalana d'associacions d'activitats de restauració i musicals (Fecasarm) ha assegurat que el tancament de l'hostaleria empitjora els indicadors de la pandèmia de coronavirus, segons ha informat aquest dilluns en un comunicat.

La federació ha destacat que, segons dades de la Conselleria de Salut, entre el 16 d'octubre (data on va tancar la restauració) fins al 23 de novembre (data de reobertura), la mitjana de casos era de 3.265 casos per dia, i el 30 d'octubre es van detectar 6.212 en un sol dia.

Així mateix, Fecasarm ha recordat el recurs interposat contra la limitació horària per franges imposada en l'hostaleria va acompanyat d'una petició de suspensió cautelar d'aquesta i ha manifestat que esperen que en les pròximes hores el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) es pronunciï sobre ella.

Budó assegura que les restriccions a Catalunya ja són «molt dràstiques»

Per la seva banda, des del Govern defensen que les restriccions a Catalunya ja són «molt dràstiques». Meritxell Budó, consellera de Presidència i portaveu del Govern català, ha defensat aquest dimarts que el Procicat hagi decidit mantenir les restriccions de cara a la Nit de cap d'any. Així ha respost a les crítiques dels experts que asseguraven que havia de restringir-se més la mobilitat i les hores del toc de queda.

Així, Budó ha afirmat que Catalunya és la comunitat autònoma amb les mesures més restrictives i ha recordat, per la seva part, que el Procicat és l'autoritat competent per a prendre aquesta decisió i ha considerat que «són suficients per a afrontar la nit de cap d'any». «Mesures estrictes i restrictives, sempre que s'han de prendre, el Procicat les aconsella i es prenen. Jo vull recordar com són d'estrictes les mesures que en aquest moment tenim vigents i que ho són molt més que en qualsevol territori de la resta de l'Estat espanyol», ha subratllat.

Per la seva banda, FECASARM alertava avui dimarts sobre la possibilitat que se celebrin «més de 500 festes il·legals» la nit de cap d’any, i una de les raons principals serà pel tancament del sector d’oci. La Federació ha habilitat una bústia per denunciar aquest tipus de convocatòries secretes i avisa al Govern que si no permet una celebració «ordenada, segura i controlada» la situació es descontrolarà.