Imatge de Josep Maria Bartomeu en una roda de premsa al Camp Nou

Bartomeu, obligat a convocar un referèndum amb 19.532 firmes vàlides

Aquest divendres s'ha fet públic el recompte final

19.532 butlletes validades. Aquest és el total de firmes que s'han comptabilitzat durant els dies que ha durat la validació de les butlletes per tirar endavant la moció de censura contra l'actual president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu. Aquest divendres 9 d'octubre era la data límit per al recompte i amb els resultats obtinguts està més que clar que els socis han donat el seu suport als impulsors de 'Més que una moció'.

Ahir dijous es coneixia que els impulsors havien aconseguit el seu objectiu i havien sumat el mínim de firmes vàlides (16.521) per poder tirar endavant l'últim pas de la moció: aconseguir guanyar el referèndum i obligar a Bartomeu i la seva junta directiva a abandonar la gestió del club blaugrana.

Superat aquest tram només queda el procés de votació definitiu i per a fer-ho Josep Maria Bartomeu ha de convocar un referèndum i ho ha de fer en un termini no inferior als 10 dies ni superior als 20. Els culers que vagin a votar a les urnes hauran d'aconseguir més del 66,6% dels vots per poder fer fora a Bartomeu i la seva junta directiva de la gestió del club.

El Barça presenta una denúncia a la Guàrdia Civil per irregularitats del vot de censura

El club blaugrana presentava fa uns dies una denúncia davant la Guàrdia Civil per possibles irregularitats de les signatures del vot de censura. El cos policial requeria aquest dimecres informació al club per ampliar i documentar el contingut de la denúncia.

Avui mateix, 'La Vanguardia' ha publicat una informació que podria sumar-se a aquesta denúncia del Barça per falsificació de butlletes i és que, segons el mitjà citat, la Guàrdia Civil hauria comunicat al representant del club que haurien detectat una màquina per falsificar firmes i el local on es trobava. En aquest sentit, assenyala que els agents hauran de reunir indicis per poder-los presentar davant un jutge qui decidirà si es continua amb la investigació o si queda desestimada.