Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

La Fórmula 1 prorroga el contracte amb Montmeló un any més

Així s'assegura la continuïtat del Gran Premi d'Espanya per al 2020, que serà la 30a edició consecutiva al circuit de Barcelona-Catalunya
La Fórmula 1 prorroga el contracte amb Montmeló un any més | Cedida

 

El Circuit de Barcelona-Catalunya, amb titularitat de la Generalitat, RACC i l'Ajuntament de Montmeló, ha prorrogat un any més l'actual contracte amb la Fórmula 1, que expirava aquest 2019. Així, s'assegura la continuïtat del Gran Premi d'Espanya, que serà el 30è consecutiu que se celebrarà al circuit vallesà.

La «gran tradició automobilística» de Montmeló 

La decisió arriba en plena elaboració del pla estratègic del circuit, amb què es vol rellançar la instal·lació més enllà de la competició per garantir-ne la viabilitat. El CEO de la Fórmula 1, Chase Carey, es mostra «encantat» de mantenir Montmeló al calendari per la «gran tradició automobilística» del país. D'aquesta manera, el traçat de Montmeló es mantindrà dins el calendari del Campionat del Món de la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA).

Carey s'ha reunit aquest dimarts amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i ha explicat que les dues parts seguiran «negociant en els propers mesos» per a trobar la manera de «seguir ampliant aquesta beneficiosa relació». Torra, per la seva banda, insisteix que el repte com a Govern és poder mantenir el Circuit com a «tractor econòmic»  des del punt de vista esportiu i industrial a partir del nou pla estratègic.

 

El gran premi de la Fórmula 1 genera 163 milions d'euros 

El president de la Generalitat ha assegurat que «en aquests 30 anys hem integrat aquest esdeveniment en les polítiques industrials del Govern i, avui dia,  la celebració del gran premi és un instrument per incentivar al país l'activitat econòmica en àmbits com el turisme, l'automoció o la indústria de l'entreteniment».

I és que, segons dades del Circuit, el gran premi de Fórmula 1 genera 163 milions d'euros d'impacte econòmic i la despesa que es fa a la ciutat de Barcelona és de 28,4 milions d’euros, entre allotjament, restauració, activitats d'oci i transport.

Circuit de Barcelona - Catalunya
El gran premi de la Fórmula 1 genera 163 milions d'euros d'impacte econòmic | circuitcat.com

 

El 2019 hi va haver més de 160.000 espectadors, amb una despesa mitjana de més de 1.000 euros per persona. Durant la resta de l'any, l'impacte total sobre la producció de l'activitat del Circuit de Barcelona-Catalunya supera els 291 milions d’euros –amb un impacte fiscal de 42 milions d'euros–. A més, l'ocupació que potencialment pot generar l'activitat, la inversió i les despeses dels espectadors és de 2.754 llocs de treball.

 

També et pot interessar...