Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Circuit de Barcelona - Catalunya

Negocien la continuïtat de la Fórmula 1 a Barcelona

La renovació seria només d’un any per manca de pressupost de la Generalitat

Circuit de Barcelona - Catalunya continuarà un any més al calendari de F-1
Circuit de Barcelona - Catalunya continuarà un any més al calendari de F-1 | Circuit Barcelona - Catalunya

 

El Govern de la Generalitat i el Circuit de Barcelona-Catalunya estan  negociant  amb el director executiu de l’empresa gestora de la Fórmula 1, Chase Carey de Liberty Media, la renovació del Gran Premi de F-1 perquè Montmeló continuï durant una temporada més al calendari del Mundial, segons ha informat ‘La Vanguardia’.

La F-1, actiu estratègic per al posicionament de Catalunya al món

Tot i que encara no s’ha signat cap acord, el calendari per la pròxima temporada es tancarà el 31 de juliol, per tant, haurien d’arribar a un enteniment en aquests dies i la pròrroga seria només per un any. Les negociacions han estat complicades i la continuïtat de Montmeló a la F-1 s’ha vist en perill, però finalment podria continuar per una temporada més, sent el 30è any consecutiu des del moment en què es va inaugurar el circuit l’any 1991: «L’acord, avui, està perfilat, però encara és fràgil; cal tancar-lo i firmar-lo».

Un dels punts amb més controvèrsia de la negociació ha estat el cànon anual que el promotor paga per acollir la F-1, ja que Govern pretenia rebaixar-lo perquè entre 2015 i 2018 han hagut d’injectar 14,5 milions d’euros per suplir les pèrdues  generades. Tanmateix, el Circuit finalment pagarà a Liberty Media uns 24 milions d’euros, xifra anual semblant a la que abonava fins ara i que ha estat avalada per la Generalitat, com cada any.

Cal destacar que en altres ocasions  la renovació es feia per tres o cinc anys, però aquest cop serà només d’un per la manca de pressupost de la Generalitat. Tanmateix, Govern no vol perdre la F-1, ja que un cop fora del calendari és molt difícil tornar-hi, per això vol elaborar un Pla estratègic de futur i aconseguir negociar el pròxim any un conveni de cinc anys: «La F-1 és un actiu estratègic per al posicionament de Catalunya al món en l'àmbit turístic i de l'automoció». Concretament, l’impacte econòmic és de 163 milions d'euros, estant en la quarta posició de les localitzacions amb més impacte del Mundial, només superat per Mèxic, amb 250 MEUR, Brasil, 212 MEUR, i els Emirats Àrabs, amb 196 MEUR.

També et pot interessar...