Imatge de Francesc Mauri al plató de TV3

Francesc Mauri commociona recordant un dels moments més difícils a TV3: «Tràgic»

El meteoròleg ha sorprès els seus seguidors

Francesc Mauri és un dels meteoròlegs de referència per a molts catalans, i a més és una de les cares més mediàtiques de la corpo. A través del seu podcast 'MeteoMauri' ens acosta setmanalment el pronòstic del temps de casa nostra. 

Meteo, medi, sostenibilitat, escapades, terra i mar són alguns dels aspectes que el meteoròleg tracta al podcast de Catalunya Ràdio, on respon les preguntes que fan els oients. La realitat és que el que diu, va a missa. Té un dels millors pronòstics per parlar dels canvis de temps que arriben a casa nostra.

Ara, enmig de l'episodi d'altes temperatures d'aquesta setmana i dels focs provocats per la calor, Mauri ha volgut recordar un dels grans incendis de casa nostra.

«Tràgic incendi»

Tot just aquest dijous, 10 d'agost, es van complir 20 anys de l'incendi de Sant Llorenç i Gallifa, un incendi que va cremar 4.558 ha durant 9 dies. 

«Avui fa 20 anys de l'incendi de Sant Llorenç i Gallifa. Van morir 5 persones. En 9 dies van cremar 4.558 ha. L'estiu de 2003 va ser molt càlid i el gran incendi va donar-se enmig una entrada de vent del sud. Avui, i els pròxims dies, tenim les mateixes condicions», va publicar el cos de Bombers de la Generalitat per conscienciar a la població. 

Un missatge al qual Francesc Mauri ha respost, ja que el va viure en primera persona. 

«Doncs sí, un dels grans però, sobretot tràgic incendi. Jo hi era molt a prop en la primera hora i recordo trucar a les redaccions de TV3 i Catalunya Ràdio. 'Estigueu-ne pendents d'aquest foc perquè la xemeneia de fum és d'un Gran Incendi Forestal'», ha indicat el meteoròleg. 

Sens dubte, un episodi no gaire agradable de recordar.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies de TV3 al WhatsApp!

Un estiu marcat per perillosos incendis

Des que es va produir aquest incendi, ara ja fa 20 anys, se n'han produït molts altres al territori català. De fet, fa menys d'una setmana es va produir un gran incendi a Portbou i Colera, a l'Alt Empordà, on han cremat prop de 600 hectàrees. 

L'incendi es va produir divendres passat, 4 d'agost, i no s'ha donat per extingit fins aquest dimarts, 8 d'agost. Tot i l'extinció de l'incendi, els Bombers demanen precaució davant la previsió d'alt risc d'incendis en la que ens trobem.