Primer pla de Francesc Mauri, meteoròleg de TV3

Francesc Mauri confirma el canvi que arriba les properes hores: «El pronòstic és clar»

El meteoròleg alerta sobre la predicció del cap de setmana

Després de gairebé una setmana amb temperatures abrasadores, sembla que arriba la calma. Segons la predicció del Meteocat i dels diferents experts meteorològics del país, l'onada de calor s'acabarà avui, divendres 25 d'agost.

Tot i que durant la jornada de divendres les temperatures continuaran sent altes, s'espera que sigui l'últim dia abans que la dinàmica canviï. De fet, ja es comença a notar el canvi: les temperatures d'aquest matí ja han estat més baixes que les dels darrers dies.

Tal com s'observa al mapa anterior, les alertes s'han desactivat a la majoria de comarques del país. Les comarques del Segrià, el Pla d'Urgell, les Garrigues, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta seran les úniques que estaran en alerta per altes temperatures. En aquests punts, es preveu que les màximes arribin als 37ºC.

A la resta del territori, les temperatures ja s'han començat a relaxar i els núvols han començat a créixer per preparar-se per a l'episodi de tempestes, que pot començar avui. Aquesta tarda, podria caure algun xàfec als Pirineus, encara que serà de poca intensitat.

«Pronòstic clar»

Tal com els advertim, la tònica canviarà. La calor asfixiant se n'anirà, i les temperatures baixaran, baixaran fins a 10ºC durant el cap de setmana. I no només això, l'entrada de la massa d'aire freda anirà acompanyada de precipitacions que poden ser molt agressives.

Això és el que ha volgut deixar clar Francesc Mauri, meteoròleg de TV3, a través del seu podcast 'Meteomauri'. «M'he esperat a 24/36 hores per no marejar la perdiu amb les tempestes. Ara el pronòstic és clar».

«Situació de risc a partir de demà, dissabte, a la tarda fins diumenge a la nit. Tempestes fortes, poden ser torrencials. Forta activitat elèctrica, vents forts», ha pronosticat el meteoròleg.

De fet, el meteoròleg ja va anunciar aquest dijous que les temperatures baixaran a tot el territori aquest cap de setmana. «Diumenge, pocs llocs arribaran als 30ºC. Entre dissabte a la nit i diumenge les tempestes faran mal», va alertar Mauri.

Arriba la calma en forma de tempesta

El seu pronòstic és clar i, a més, coincideix amb l'emès pel Servei Meteorològic de Catalunya. Dissabte, 26 d'agost, la pluja entrarà al territori en forma de precipitacions extenses i abundants, pel qual s'ha emès un avís de situació meteorològica de perill.

Les alertes afecten tot el territori català, encara que on es preveu que les precipitacions siguin més extenses és al nord del país. Allí, es preveu que puguin anar acompanyades de fenòmens meteorològics violents.

Diumenge, les temperatures baixaran encara més, i la pluja serà molt intensa. Les comarques del Garraf, el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Maresme estaran en alerta vermella. Les pluges seran molt intenses i abundants a tot el país, per això es demana extremar les precaucions.

Mapa amb la predicció meteorològica pel 27 d'agost a Catalunya
Les pluges de diumenge seran molt intenses. | Meteocat

Abans que arribi aquest episodi, haurem de fer front a la darrera nit tòrrida. Segons la predicció del Meteocat, aquesta nit de divendres, l'ambient serà molt càlid i les temperatures se situaran al voltant dels 25ºC a les comarques de Barcelona.