La fruiteria on un home va agredir la responasable per vendre fruita catalana

La fruitera agredida per vendre productes catalans: «Tinc por que torni»

Tot i seguir ferida per l'atac, la fruitera assegura que seguirà venent «el que li doni la gana»

«Tinc por que torni, però seguiré venent el que em doni la gana».  Aquestes són les paraules de Sandra Castro, la fruitera agredida a la Corunya per vendre peres de Lleida. El passat dimarts, un home d’uns 70 anys li va donar diversos cops de puny perquè la fruita era catalana.

Els fets van passar pocs minuts abans de les dues de la tarda, al local que regenta al carrer Marqués de Pontejos, al centre de la Corunya. L'home li va exigir que retirés la fruita perquè era catalana «i no és normal vendre-la aquí». Ella li va demanar que se n'anés, i  ell la va atacar. «No m'ho podia creure, vaig trigar uns minuts a assimilar-ho».

«Han estat dies de nervis i plors, he de prendre tranquil·litzants»

Sandra Castro assegura que, tot i que es considera una dona valenta, «ara tinc por que l'agressor torni», sobretot tenint en compte que no ha estat identificat encara,  i creu que «els fanàtics de la política són els pitjors».

La fruitera corunyesa també assegura que, després que aquest dimecres es fes públic el seu cas, no ha parat de parlar amb mitjans de comunicació: «Fa més mal aquest escàndol públic que els cops que em va donar», assegurava a ‘Quincemil’.

Castro insisteix que els cops fan mal, però el que porta pitjor és la por i la ràbia: «Han estat dies de nervis i de plors, i he de prendre tranquil·litzants». Aquest fet l’ha condicionat a l’hora de tornar al seu lloc de treball: «Soc una dona que treballa sola i que un home vingui a pegar-me em fa molta ràbia».

 

«Si no en volen, que no en comprin, però jo venc el que em dona la gana»

Tot i això, la ràbia i por que sent no farà que canviï cap producte de la seva fruiteria. Precisament, si ven productes catalans —tot i ser distribuïts per empreses gallegues— és perquè la gent els compra. Algunes vegades, diu ella, ja li havien comentat que no volien productes catalans, però la majoria de clients no hi posen problemes.

«Funcionen molt bé i donen feina a gent d’aquí: si no en volen que no en comprin, m’és igual», assegura. Per això, i perquè el negoci és seu, diu,  seguirà venent «el que em doni la gana».

 

Li va clavar uns quants cops de puny

Castro té un cartell amb el preu i l'origen de cada fruita que exposa a la botiga, la Frutería Sandra.  Explica que, aquell dia, un home «em va dir que sortís fora, i pensava que seria algú amb pressa. Em va portar davant les capses de fruita de Lleida i em va començar a increpar».

L'home, quan va veure les peres de Lleida, es va enfurismar. Segons relata la dona,  es va posar violent i se li va acostar per fer-li la botifarra davant del nas,  segons ‘La Voz de Asturias’.

La fruitera va aconseguir fer una fotografia a l'agressor, però encara no ha estat identificat
La fruitera va aconseguir fer una fotografia a l'agressor, però encara no ha estat identificat | La Opinión A Coruña
 

L'atacant li va exigir que retirés la fruita catalana i Castro s'hi va negar. Aleshores l'home, d'uns 70 anys,  li va clavar uns quants cops de puny. Com a conseqüència, la víctima va acabar amb ferides a la cara.

Castro, quan va veure que la situació s’estava descontrolant,  va agafar el mòbil i va enfocar l'atacant amb la càmera. El va amenaçar de fer-li una fotografia i presentar una denúncia. Va ser aleshores quan  l'home li va prendre el telèfon i li va clavar dos cops de puny a la cara. La víctima té dues lesions a prop del nas.

 

Va demanar auxili a crits

Segons explica Castro, va demanar ajuda a crits, conscient que en aquell moment passava molta gent pel carrer. «Al principi no va venir ningú», assegura. Al final, però, «va aparèixer un noi», explica la dona. Ella li va explicar què passava, i el noi va exigir a l'atacant que tornés el mòbil a Castro.

Segons el testimoni de la víctima,  el senyor es va excusar dient que no havia pegat a ningú.Castro, però, sagnava per tota la cara,  cosa que feia evident la mentida. Finalment l'agressor  li va tornar el telèfon i se'n va anar de pressa de la fruiteria.

Castro va anar a la policia a denunciar l'home. Va aconseguir fer-li una foto de la cara i la va lliurar als agents perquè el trobessin. Més de dos dies després de l’agressió, l’home encara no ha estat localitzat.

També et pot interessar...