La Generalitat aprova la construcció del museu Hermitage al Port de Barcelona

La conselleria ha expressat que el projecte s’adequa a la legislació vigent

Hermitage
Llum verda per la construcció del museu Hermitage de Barcelona que s'inaugurarà el 2022 | Museu Hermitage Barcelona

La Generalitat finalment dona llum verda a la construcció de l’Hermitatge de Barcelona. Després de set anys amb el projecte de construcció d’un nou museu sobre la taula, de l’arquitecte japonès Toyio Ito, La Conselleria de Territori i Sostenibilitat ha redactat un informe on l’avala i expressa que compleix amb la normativa i, per tant, la proposta és compatible amb els usos de la infraestructura.

El projecte de l’Hermitage s’adequa a la legislació

L’Hermitage és un museu de Sant Petersburg (Rússia) que vol obrir una sucursal a Barcelona, concretament a la Barceloneta i ha generat diferents opinions entre els veïns, n’hi ha que estan a favor, però molts altres estan en contra. Segons informa ‘El Periódico’, l’Autoritat Portuària, propietària dels terrenys on es construiria, va demanar a la conselleria que estudiés la documentació aportada pels promotors del projecte que preveu instal·lar un museu dins de l’edifici.

Així, la conselleria ha presentat un informe «favorable» on expressa que el projecte «és coherent» amb l’article 72 del Reial Decret Legislatiu 2/2011 del Text refós de la Llei de Ports de l’Estat i de la Marina Mercant. I, segons l’article 71, també és compatible amb la Delimitació dels Espais i Usos Portuaris del Port «com a utilitat d’interacció port-ciutat, sempre que compleixi amb el pla urbanístic vigent».

Hermitage
Vista virtual d'una de les sales d'exposicions temporal del museu | Museu Hermitage Barcelona

 

L’Hermitage de Barcelona s’inaugurarà el 2022

Al juny es van publicar les imatges del projecte d’aquest nou museu, dissenyat per l’arquitecte Toyo Ito, guanyador del premi Pritzker, i es preveu que pugui inaugurar-se durant la tardor del pròxim 2022. Destaca que el mateix edifici «serà la peça més important del museu», amb un aspecte suggerent i sinuós, simulant les ones del mar.

En aquest sentit, els promotors van explicar: «La seva imatge s'ha d'associar amb la d'una institució moderna, coherent i respectuosa». D’aquesta manera es crearà un «centre de coneixement interdisciplinari basat en obres d'art i objectes culturals que relatin històries, que ens traslladin a un paisatge i una època i permetin apropar-nos a una manera de viure i comprendre el món dels individus que els han creat».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari