Revelen les dates concretes en què els gihadistes volen atemptar

Daesh podria planejar tornar a atemptar contra Europa durant aquest Nadal

L'organització terrorista  Daesh podria planejar atemptar novament contra els mercats nadalencs europeus. La policia d'Àustria va desmantellar fa dos dies un pla elaborat per tres membres adeptes del fonamentalisme islàmic que tenia com a objectiu atacar els mercats de Viena, Salzburg i altres d'Alemanya, França i Luxemburg. Segons l'agència APA, havien estudiat exhaustivament com penetrar en el sistema de seguretat de la presó d'Hirtenberg. El líder del grup romania a presó i els altres dos, de nacionalitat txetxena i de 25 i 31 anys respectivament, van ser detinguts en el marc de l'operació antiterrorista. 

Una alerta anònima va aixecar la sospita de la policia i van decidir investigar-los. En trobar clars indicis incriminatoris,  se'ls va arrestar i es va escorcollar un domicili, on van trobar explosius.

Les dates marcades per atemptar contra els mercats nadalencs es comprenien entre el 24 i el 31 desembre, vigílies dels festius més importants. Així mateix, la intenció no seria únicament causar danys materials i humans sinó que també serviria per fer mal moral contra la festivitat religiosa cristiana. Per al moment, però, no s'ha reforçat la seguretat per interceptar un possible atemptat; només es disposa de les mesures que s'han dut fins ara. 

Atacs anteriors

L'any passat, un atac terrorista va tenir lloc a Estrasburg. Un jove algerià, identificat com a Cherif Chekatt, va assassinar cinc persones i va ferir-ne onze més  al mercat de la localitat francesa. Dos anys abans, a Berlín, un home a bord d'un camió  va atropellar mortalment onze persones i va ferir-ne una seixantena  al mercat nadalenc de la capital alemanya. Ambdós perpetradors dels atacs terroristes van ser abatuts per les Forces de Seguretat. 

També et pot interessar...