YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Govern treu 67 milions d'euros dels pressupostos per a la gestió dels MENAs

Els diners es destinaran a pagar els costos afegits de gestionar el volum d'arribades de menors no acompanyats a Catalunya

Els veïns de Sant Martí asseguren que la Generalitat hi vol construir un centre per a MENA
El Govern transferirà 67 milions d'euros per poder fer front a l'arribada de MENAs a Catalunya   | Cedida

Tot i que el nombre de menors estrangers no acompanyats (MENAs) arribats a Catalunya ha disminuït aquest estiu, la Generalitat ha hagut de recórrer, novament, a la partida de reserva dels pressupostos per poder fer front al pagament dels costos afegits de gestionar el volum d'arribades de MENAs. Així doncs, el Govern transferirà 67 milions d'euros d'aquest fons de contingència al departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que és l'encarregat de l'acollida i protecció de menors, segons avança el diari 'Ara'.

No estava previst la retirada d'aquests diners en els pressupostos prorrogats per aquest any però la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assenyalat que «ja es preveien» a causa de «l'evolució de les necessitats d'aquest col·lectiu durant els últims mesos».

menas
El Govern va haver d'utilitzar 50 milions d'euros extres per poder gestionar l'arribada de MENAs | CatalunyaDiari.cat

 

L'any passat el Govern ja va necessitar 50 milions extres

Aquesta no és la primera vegada que la Generalitat recorre als pressupostos per poder gestionar les arribades de MENAs. L'any passat el departament va necessitar 50 milions extres que va treure en només sis mesos del mateix fonts de contingència.

Els 67 milions d'enguany es destinaran a pagar el concert i gestió del centre de menors, gairebé 55 milions d'euros, mentre que 11,8 milions aniran destinats a la contractació de places de serveis especialitzats. Per últim, el gairebé 1 milió restant es reservarà per construir i posar en marxa el centre d'atenció immediata, el servei de 24 hores que servirà per rebre i donar una primera acollida als MENAs que arribin a Catalunya.

Actualment, aquest centre està funcionant de forma temporal a la serra de Collserola tot i que encara no té una ubicació definitiva, ja que l'oposició veïnal ha complicat la seva obertura a la Zona Franca i posteriorment també ho ha fet al Fòrum.

També et pot interessar...


Comentaris
Maria
Aqui no se piensa nada mas en recojer gente de fuera y nuestros niños y nuestros pobres no hay dinero para ellos? Ni trabajo?
FRAN BCN
El Conseller, deu tenir algun interès ocult?Sempre hi ha calers pel què interessa. Pels avis no.clar, en canvi per.aquests parassits, tot!
Fran
Ayer fui a ver a mi abuela que vive en el Raval de Barcelona, mal ambiente y muchos árabes buscandose la vida de mala manera, al llegar a su calle un reguero de sangre de unos 10 metros hasta el portal que vive mi abuela, otro apuñalamiento más por esta gente que no tiene afecto ni escrúpulos por la gente que los acoje, por suerte la persona apuñalada no era mi abuela, qué vergüenza ver qué mis impuestos van para esta Chusma, racismo 0 pero regalarle el dinero a gente que viene a hacer daño es de ser idiotas.
Bongborn
Os felicito Genialitat,

envia el comentari