Pla mitjà de la concentració de simpatitzants de Vox a la plaça Sant Jaume de Barcelona durant l'acte d'aquest diumenge

El Govern anuncia que porta la manifestació de VOX a la Fiscalia

Així ho ha confirmat el conseller d'Interior, Miquel Sàmper

El Govern de la Generalitat portarà la manifestació de Vox a la plaça Sant Jaume de Barcelona a la Fiscalia de Delictes d'Odi. Així ho ha confirmat el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, en una piulada a Twitter, qui considera que han comès un delicte: «En relació a la manifestació d'avui a plaça Sant Jaume, Mossos està fent un recull d'informació sobre proclames i actuacions. Es durà un informe a la Fiscalia contra els delictes d'odi per si són constitutives d'il·lícit».

D'altra banda, ha afegit que «des de les institucions democràtiques no podem deixar el mínim espai a les actuacions que puguin ser contraries a dret fent apologia del feixisme sobrepassant la llibertat d'expressió». De fet, durant la manifestació dels grups d'ultradreta s'han sentit tota mena de cants feixistes, proclames contra els catalans i crits franquistes, uns fets que estarien prohibits a Alemanya.

 

Ada Colau també porta la manifestació a Fiscalia 

Qui també denunciarà els fets a la Fiscalia és l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. En un missatge a Twitter, Colau ha carregat contra el comportament dels simpatitzants del partit ultradretà, adjuntant un vídeo on se'ls pot veure fent la salutació feixista.

«Una cosa és la llibertat d'expressió i una altra l'exaltació del feixisme i el nazisme», ha escrit. Per la seva banda, el regidor de Drets de Ciutadania de l'ajuntament, Marc Serra, ha recordat que «l'exaltació del nazisme és un delicte» i ha enviat un missatge al conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper. «Confiem que ordeni als Mossos que identifiqui als seus autors», ha piulat.

D'altra banda, l'alcaldessa també ha assenyalat que «davant del feixisme no valen dubtes, només la condemna. A Barcelona hem denunciat davant la Fiscalia» després de comentar que «Abascal a Barcelona parla de govern 'il·legítim'. Seguidors seus fan salutacions feixistes. Militars retirats fantasiegen amb afusellar a 26 milions d'espanyols».