Controls als accessos de Ripoll el 23 de desembre del 2020

El Govern anunciarà les restriccions per la Setmana Santa amb marge per planificar-les

El conseller Sàmper assegura que el Procicat està pendent de l'evolució epidiemiològica per prendre una decisió

Molta gent continua pendent del pròxim moviment que farà el Govern de Catalunya respecte a les restriccions per aturar la pandèmia durant la Setmana Santa, que enguany cau entre finals de març i principis d'abril. La planificació que poden fer empresaris, treballadors i gent que té festa laboral variarà molt en funció de les mesures que s'adoptin per aquestes dates. Una vegada més, però, des de l'executiu català fan una crida a tenir paciència, ja que s'està analitzant la situació epidemiològica per prendre una decisió. I és que, no oblidem, adoptar unes mesures o unes altres pot acabar repercutint en una temuda quarta onada.

Tot i això, des del Govern continuen donant petites pistes. Aquest divendres, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha explicat que el tipus de confinament que estarà vigent per Setmana Santa s'anunciarà «una mica abans» d'aquestes dates perquè «la gent es pugui programar». D'aquesta manera, el responsable de la cartera d'Interior ja deixa clar que la intenció és donar prou marge perquè tothom pugui planificar una Setmana Santa que l'any passat ja va ser atípica, coincidint en ple estat d'alarma.

De moment, Sàmper ha reiterat que és la decisió sobre les mesures restrictives per Setmana Santa que encara no s'ha començat a estudiar al Procicat, ja que l'organisme vol observar com evoluciona la pandèmia en les pròximes setmanes abans de prendre una decisió definitiva. Per ara, una cosa que sabem segur, és que el tancament perimetral de Catalunya seguirà vigent, tal com van acordar dijous les diferents comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat

Polítics del Pirineu demanen al Govern conèixer abans del 19 de març quines mesures estaran vigents durant la Setmana Santa

Diversos electes del món local del Pirineu han acordat demanar al Govern conèixer abans del 19 de març quines mesures estaran vigents durant la Setmana Santa. Argumenten que les empreses i autònoms necessiten saber amb «suficient antelació» quines seran aquestes mesures per poder planificar-se. Pel que fa a l'obertura de l'hostaleria i la restauració, plantegen una «obertura progressiva» en la franja de vespre per a servir sopars, començant pels divendres, dissabtes i diumenges. Els territoris transfronterers demanen «permetre la mobilitat» en una franja de 30 quilòmetres.

Durant la reunió telemàtica, han continuat insistint en la necessitat d'una convocatòria extraordinària d'ajuts per al Pirineu per pal·liar les conseqüències de les restriccions durant la temporada turística d'hivern, que han afectat greument molts sectors d'activitat econòmica de les comarques de l'Alt Pirineu i Aran.