El Govern aprova 2 noves activitats que es podran fer a les zones que estiguin en Fase 1

El Govern ha autoritzat dues activitats esportives que es reactivaran a partir de dilluns que ve

Pla general de Barcelona, amb la Torre Mapfre al fons, vista des de dalt de tot de Sarrià
Els caçadors i pescadors van denunciar un greuge comparatiu amb altres esports que van ser permesos des de l'inici de la fase 1 | ACN

La Fase 1 continuarà la setmana que ve en totes les províncies on ja ha estat activada. No obstant això, per alliberar les restriccions sobre alguns sectors s'han incorporat noves activitats que estaran autoritzades a partir d'aquest pròxim dilluns.

Aquestes dues activitats són la caça i la pesca esportiva. Es tracta d'unes activitats que estaven destinades a ser activades més endavant, però a causa de la sol·licitud realitzada per diverses comunitats autònomes i federacions de caça i pesca s'ha avançat la seva autorització a la fase 1.

El Govern confia que els pescadors i caçadors facin un ús responsable d'aquesta flexibilitat i segueixin les recomanacions i obligacions sanitàries que imposa la situació en què ens trobem.

A més, el Govern recorda que les dues activitats estaran permeses sempre que es realitzin dins de la província o àrea de salut, una restricció que segueix vigent en totes les activitats permeses.

Reivindicació de la caça i la pesca

El sector ha acollit aquesta nova mesura amb un enorme somriure, ja que es tracta d'una reivindicació posada en marxa després que el Butlletí Oficial de l'Estat del passat 9 de maigprohibís expressament caçar i pescar durant la fase 1 de la desescalada.

A partir d'aquest moment, els caçadors i pescadors van començar a reivindicar-se amb motiu del greuge comparatiu amb altres esports, que sí que van ser aprovats des del primer dia de la primera fase de desescalada.

El sector va ser secundat de manera immediata diversos governs autonòmics. Extremadura, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Astúries, Galícia, Cantàbria i Aragó  van ser algunes de les comunitats en sol·licitar l'autorització d'aquestes activitats durant la fase 1.

El conseller d'Agricultura del Govern d'Aragó, Joaquín Olona, considera que es tracta d'una mesura «imprescindible» per controlar la sobrepoblació de les espècies cinegètiques que causen «abundants danys» a les terres de cultiu.

Aquesta mesura ha estat anunciada pel ministre Salvador Illa, juntament amb una sèrie d'autoritzacions per relaxar el confinament en aquelles zones en la fase 1. A partir del dilluns també s'autoritza l'obertura dels locals amb més de 400 metres, que poden obrir delimitant l'espai d'atenció al públic.


Comentaris

envia el comentari