Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una unitat de l'UME a Madrid el 15 de març de 2020

El govern espanyol espera que l'11 d'abril es puguin aixecar «algunes mesures» del confinament

Fernando Grande-Marlaska ha assegurat que les decisions es prendran sempre tenint en compte la salut pública

Una unitat de l'UME a Madrid el 15 de març de 2020
Última hora: El govern espanyol aclareix quan s'aixecaran «algunes mesures» del confinament | Catalunya Diari

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, espera que l'11 d'abril es puguin aixecar «algunes mesures» i ha considerat «prematur» dir si s'hauran d'allargar més enllà d'aquesta data. En una entrevista a Antena 3, el ministre del govern espanyol ha assegurat que les decisions es prendran sempre tenint en compte la salut pública.

Segons Grande-Marlaska, aproximadament a finals d'aquesta setmana i principis de la que ve es podran treure conclusions sobre l'eficàcia de les mesures que s'han començat a aplicar per combatre la propagació del coronavirus. D'altra banda, ha assegurat que s'han detingut 150 persones en una operació internacional per falsificació de medicaments.

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

150 detinguts per falsificació de medicaments

Pel que fa als tres pacients amb coronavirus que van fugir de l'hospital, el ministre ha explicat que traslladaran aquests casos a la Fiscalia perquè determini si hi ha causa penal. «Farem el possible perquè la responsabilitat sigui la màxima. És una conducta greu per la seva insolidaritat, perquè eren coneixedors que eren portadors del virus», ha afegit.

El ministre ha lamentat que algunes persones intentin aprofitar la «situació de vulnerabilitat» de les persones per cometre estafes o falsificació de medicaments relacionats amb la covid-19. En aquest sentit, ha explicat que fa poc hi ha hagut una operació d'Interpol a nivell internacional, amb participació d'Espanya, que ha acabat amb 150 detinguts per falsificació de medicaments.

A més, s'han detingut gairebé un miler de persones a l'Estat per incomplir les mesures de confinament.