Pla obert de diverses persones fent esport a les cintes de córrer del gimnàs DIR Diagonal de Barcelona

El grup DIR, sobre el rescat de la Generalitat: «Ha estat més difícil que amb un banc»

El director de la cadena de gimnasos, Ramon Canela, creu que l'empresa té capacitat «de sobres» per tornar el préstec

La cadena de gimnasos DIR ha negat aquest dilluns haver rebut tracte de favor per obtenir un préstec participatiu de la Generalitat per 2,6 milions d'euros per fer front a la crisi de la Covid-19. Ho ha dit el director i fundador de l'empresa, Ramon Canela, en una entrevista al programa 'Els Matins de TV3', en què ha assegurat que «no hi ha hagut cap mena d'amiguisme» en la concessió del crèdit, alhora que ha afegit que els requeriments per obtenir-lo han estat molt estrictes. En aquest sentit, Canela ha assenyalat que «ha estat més difícil que tractar amb un banc». 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

D'altra banda, l'empresari ha apuntat que el grup pot tornar «de sobres» el préstec, que té un venciment de cinc anys, i ha explicat que ha presentat avals en forma de material i mobiliari de l'empresa. Canela també ha volgut deixar clar que el finançament rebut a través de l'empresa pública Avançsa «és un préstec i no un ajut» i ha recordat que, en cas d'impagament, la Generalitat podria entrar a l'accionariat de la companyia.

El directiu del grup DIR també ha aprofitat l'entrevista per carregar contra el Procicat, a qui acusa d'haver decretat tancaments que han afectat enormement el sector dels gimnasos, i contra l'Ajuntament de Barcelona, a qui titlla de no haver donat suport a les instal·lacions esportives privades de la capital catalana.

PSC i CUP pregunten al Govern sobre el criteri seguit per atorgar el prèstec

La concessió d'un crèdit de 2,6 milions d'euros a la candena de gimnasos DIR ha arribat al Parlament, amb preguntes del PSC i la CUP al Govern. En aquest sentit, els socialistes han preguntat amb quin criteri s'ha atorgat el préstec. Eva Granado ha manifestat que no acaben d'entendre per què es destina un percentatge tan elevat a una sola empresa. Així mateix, demanen saber quantes sol·licituds hi ha hagut, amb quin criteri han decidit atorgar-los aquesta quantitat i «què pensa fer el Govern amb la resta d'empreses».

Per la seva banda, els cupaires ha registrat una bateria de preguntes sobre la qüestió, en què pregunten al Govern quins han estat els criteris per atorgar el préstec participatiu de la línia d'ajuts per a la reactivació a aquesta empresa i també demanen quins són els criteris específics de la línia i quines altres empreses s'han beneficiat dels ajuts. A banda, pregunten quin és el «potencial tecnològic i comercial» que el Govern considera que té la cadena, així com quines són les condicions específiques del préstec, com l'import, el termini, la carència i el tipus.