La Guàrdia Civil aclareix a quina velocitat multen realment els radars de trànsit

Fins el 100 km/h suma 7km/h i quan se supera els 100 km/h suma un 7%, segons assenyala la policia

Radar de velocidad de la DGT
Els radars de velocitat tenen un marge de tolerància | EFE

La Direcció General de Trànsit va confirmar ja fa temps que tots els radars de velocitat, tant mòbils com fixos, presentaven un cert marge d’error i s’aplicava el mateix marge de tolerància. Ara, la Guàrdia Civil ha confirmat a través de les xarxes la veritable velocitat a la qual multen els radars.

A quina velocitat multen realment els radars?

«A quina velocitat et “retraten” els radars?» comença la policia a una piulada. «Fins a 100 km/h suma 7 km/h. Per sobre dels 100 km/h suma un 7%» afirma el compte verificat. «Recorda: #LaCarreteraNoÉsUnCircuit» acaben, resolent el dubte de milers de conductors espanyols. Això suposa que, si per exemple estàs circulant en una carretera on el radar és de 50 km/h, la foto només sortirà en els conductors que sobrepassin els 58 km/h, i així fins a superar els 100.

Una vegada superats els 100 km/h, el marge s’amplia. Si el límit del radar és de 110 km/h, el radar captarà aquells que circulin a un mínim de 117 km/h, i si és una carretera de 120, multarà quan se superin els 128,4 quilòmetres per hora. Pere Navarro, director de la DGT, afirma que «encara que hi hagi gent que pensi que mai hi ha un radar dins, no sap el dia que sí que ho tindrà. Ni jo sé exactament on estan», confessa.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari